Україна

ЗСУ закріпилися на лівобережжі Херсонщини – ISW


ЗСУ закріпилися на лівобережжі Херсонщини - ISW

Командування угруповання військ противника Дніпро почало активніше реагувати на події у напрямку сіл Піщанівка та Пойма, у свою чергу стверджує військовий експерт Костянтин Машовець.

Українські військові продовжили більш масштабні, ніж зазвичай, наземні операції на лівому березі Херсонської області та закріпилися у селі Кринки. Про це повідомив Інститут вивчення війни (ISW) у звіті за 20 жовтня.

“Геолокаційні кадри, опубліковані 19 жовтня, показують, що українські сили просунулися до північно-східних Кринок (27 км на схід від міста Херсона та 2 км від річки Дніпро)”, – йдеться у повідомленні.

Російські військові блогери стверджували, що українські війська закріплюються біля Кринок і продовжують утримувати свою присутність біля Антонівського шосе та залізничних мостів.

При цьому відомий російський військовий блогер стверджував, що українські війська тимчасово просунулися далі в Кринки аж до дороги Козачі Лагері-Кринки-Корсунка, перш ніж російські авіаудари відкинули українські війська на північну околицю населеного пункту.

Інший російський військовий блогер стверджував, що тривають бої біля Піщанівки (14 км на схід від Херсона та 4 км від Дніпра), а на південній околиці населеного пункту діє українська диверсійно-розвідувальна група.

Ще один відомий російський військовий блогер припустив, що станом на полудень 18 жовтня російські сили утримували лише позиції на південній околиці Піщанівки, а український Генштаб 19 жовтня повідомив, що російська авіація завдала удару по Піщанівці. Це може означати, що українські сили все ще діють в населеному пункті.

Проте ISW не спостерігав жодного іншого візуального підтвердження того, що українські сили утримують якісь інші позиції в населених пунктах на східному березі Херсонщини, окрім Кринок.

У свою чергу військовий експерт Костянтин Машовець написав у Telegram, що на Кримсько-Таврійському напрямку, командування угруповання військ противника Дніпро почало активніше реагувати на події у напрямку села Піщанівка та села Пойма. У районі почалось розгортання додаткових сил.

“За всіма ознаками, командування противника прагне не допустити просування передових підрозділів ЗСУ на схід від протоки Верхня Конка та річки Конка у бік с. Піщанка та вздовж залізничної колії у бік с. Пойма. Противник вже кілька діб здійснює масовані артилерійські нальоти на український плацдарм на цьому напрямку і намагається застосовувати оперативно-тактичну та армійську авіацію”, – розповів Машовець.

Нагадаємо, на поточному тижні ISW повідомив, що ЗСУ висадилися на лівобережжі Херсонщини і зайняли позиції ворога.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button