Україна

ЗСУ випробовують на передовій безпілотний робот Ironclad


ЗСУ випробовують на передовій безпілотний робот Ironclad

Роботизована платформа допомагає штурмувати ворожі позиції, проводити розвідку та забезпечувати військових вогневою підтримкою.


Українські військові випробовують на передовій безпілотного робота Ironclad. Про це повідомив міністр цифрової трансформації Михайло Федоров у Telegram 21 вересня. 
 
Ironclad – роботизована платформа, яка допомагає Силам оборони виконувати бойові завдання на фронті: штурмувати ворожі позиції, проводити розвідку та забезпечувати військових вогневою підтримкою. 
 
“Це революційний продукт від українських інженерів з Roboneers, який змінює підхід ведення війни та допомагає зберегти найцінніше – життя наших військових”, – зазначив міністр.
 
Машина розвиває швидкість до 20 кілометрів, обладнана тепловізійною камерою та бойовою туреллю Шабля М2. Також має броньований панцир, який захищає від стрілецької зброї. Керувати Ironclad можна дистанційно – з безпечного місця. 

Вперше робота показали у 2021 році на виставці Зброя та безпека. У Ironclad забезпечений щільний контакт з поверхнею і фактично всі чотири колеса завжди знаходяться на ґрунті. Він може пройти у важкодоступних місцях
 
Акумулятор розрахований на відстань до 20 км. Якщо під’єднати генератор, то вона збільшиться до 250 км.

Нагадаємо, у Луцьку 15-річна школярка створила експериментального робота-аватара. Він призначений для знешкодження мін та боєприпасів.

ДСНС з поміччю робота погасила пожежу в Тернополі

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button