Україна

ЗСУ вперше визнали ракетні удари по Криму


ЗСУ вперше визнали ракетні удари по Криму

Українська армія фізично перенесла бойові дії на територію Криму, зазначили генерали Залужний та Забродський.

 
Українські військові завдали ракетних ударів по авіабазах російських агресорів у тимчасово окупованому Криму. Про це головнокомандувач ЗСУ генерал Валерій Залужний та перший заступник голови оборонного комітету Верховної Ради генерал-лейтенант Михайло Забродський написали у статті, яку оприлюднено на Укрінформі у середу, 7 вересня.
 
 

 
У статті зазначено, що головною особливістю війни Росії проти України є “вирішальна диспропорція у можливостях”. Хоча й неможливо позбавити ворога такої переваги, але українці зможуть “протиставити противнику свою здатність діяти у такий спосіб і на таку дальність”.
 
“Ідеться, звісно, про постачання партнерами України для ЗСУ систем озброєння чи певних найменувань боєприпасів із відповідною дальністю дії”, – йдеться у статті.
 
Водночас підкреслюється, що це не тільки певні назви, такі як, наприклад, ракета MGM-140B ATACMS Block 1A для РСЗВ HIMARS.
 
“Має бути застосовано комплексний підхід до переоснащення артилерії, ракетних військ, тактичної авіації та Військово-морських сил ЗС України та інших складових їхньої могутності”, – зазначається у статті.
 
Залужний та Забродський вказують, що одним із головних прикладів правильності такого підходу у нинішньому році є успішні зусилля ЗСУ “з фізичного перенесення бойових дій на тимчасово окуповану територію АР Крим”.
 
“Мова йде про серію успішних ракетних ударів по кримських авіабазах противника, передусім – по аеродрому Саки”, – йдеться у статті.
 
Нагадаємо, 9 серпня пролунали вибухи на військовому аеродромі Саки в окупованому Росією Криму. У міноборони РФ цей інцидент пояснили “детонацією кількох авіаційних боєприпасів”.
 
У свою чергу ЗМІ із посиланням на супутникові знімки заявили, що Росія зазнала найбільших втрат в авіації за день із часів Другої світової війни.
 
Новини від 1News у Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button