Україна

ЗСУ відходять на околиці Авдіївки – Тарнавський


ЗСУ відходять на околиці Авдіївки - Тарнавський

Після багатьох місяців протистояння, командування ОСУВ Таврія прийняло рішення відійти з позиції Зеніт.

Сили оборони відійдуть з позиції Зеніт на околиці Авдіївки. Про це повідомив командувач оперативно-стратегічного угруповання військ (ОСУВ) Таврія Олександр Тарнавський в Telegram у п’ятницю, 16 лютого.

“Після багатьох місяців протистояння, командування ОСУВ прийняло рішення відійти з позиції Зеніт на південно-східні околиці Авдіївки. Ми тримати цю позицію стільки, скільки це давало можливість ефективно стримувати та знищувати ворога”, – написав він.

За словами генерала, рішення відійти було ухвалено задля збереження особового складу та покращення оперативної обстановки.

“Тактично зайняття цих позицій не надає ворогу стратегічної переваги та не змінює ситуацію в межах Авдіївської оборонної операції. Наразі триває перегрупування військ, поповнення припасів та облаштування підрозділів на нових позиціях. Відбувається планове посилення підрозділів”, – додав командувач.

Як відомо, з жовтня 2023 року росіяни активно штурмують Авдіївку. За цей час ворог втратив десятки тисяч військових вбитими і пораненими та сотні одиниць бронетехніки.

А вчора стало відомо, що оборону Авдіївки посилила 3-тя окрема штурмова бригада. Стверджувалось, що її бійці завдали “критичних уражень” двом російським бригадам. Окрім того, ЗСУ задіяли запасну логістичну артерію в Авдіївці.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button