Україна

Посадовець Полтавської облради отримав підозру


Посадовець Полтавської облради отримав підозру

Депутат оформив собі службове відрядження до польського міста Бидгощ, але насправді поїхав в особистих справах до Португалії.

Заступник голови Полтавської облради, який подорожував Євросоюзом під виглядом службового відрядження. За це він отримав підозру за трьома статтями Кримінального кодексу України, повідомила СБУ у вівторок, 16 квітня.

Встановлено, що у березні 2023 року депутат оформив собі службове відрядження до польського міста Бидгощ і виїхав за межі України під виглядом робочої поїздки. Насправді він поїхав в особистих справах до однієї з південно-західних країн ЄС. За даними Офісу генпрокурора, мова йде про Португалію.

“Там він перебував весь термін “службового відрядження”. Про це свідчать виписки із банківських карток, які посадовець використовував для сплати рахунків у зарубіжних готелях, ресторанах та магазинах”, – йдеться у повідомленні.

Також вдалося з’ясувати, що під час перебування за кордоном чоловік підписав довіреність на іноземну громадянку для придбання собі нерухомості в Євросоюзі. А після повернення посадовець вніс недостовірні відомості до звітних документів за підсумками відрядження.

Під час обшуків у депутата вилучили оригінали документів, у тому числі іноземні, щодо його проживання та маршрутів поїздок за межами України. Також виявлено мобільні телефони, які підтверджують незаконну діяльність.

На підставі отриманих доказів посадовцю повідомлено про підозру за трьома статтями Кримінального кодексу України:

  • службове підроблення (ст.366);
  • шахрайство (ст.190);
  • підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів (ст.358).

Вирішується питання щодо обрання зловмиснику міри запобіжного заходу. Йому загрожує тюремне ув’язнення.

У свою чергу видання Полтавщина з посиланням на власні джерела інформує, що мова йде про Олега Бєлоножка.

“Є також інформація, що таке відрядження дійсно було, але бюджетного фінансування поїздки “не було на 100%” – пишуть журналісти.

Відомо, що Олег Бєлоножко задекларував квартиру у Португалії вартістю 3 млн гривень, площею 62 м², яку придбав у травні 2022 року. Це спільна власність з його дружиною.

Також в декларації Бєлоножко вказав зарплату, отриману в обласній раді – 655 113 грн. Окрім цього він отримав пенсію у розмірі 34 975 грн.

Раніше журналісти назвали 13 депутатів, які через систему Шлях втекли за кордон. При чому семеро з них не просто виїхали, а й відмовились від депутатських повноважень.

Нардепка від СН зі своєю помічницею торгували дозволами на перетин кордону

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button