Україна

ЗСУ відбили вісім атак росіян на Роботине


ЗСУ відбили вісім атак росіян на Роботине

Авіація Сил оборони та підрозділи ракетних військ завдали 22 удари по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки росіян.

За минулу добу українські військові відбили десятки атак російськи агресорів, у тому числі вісім штурмів на село Робитине у Запорізькій області. Про це повідомив Генштаб ЗСУ у ранковому зведенні у неділю, 26 листопада.

Вказано, що вчора відбулося 58 бойових зіткнень. Ворог завдав чотири ракетних та 109 авіаційних ударів, здійснив 59 обстрілів з РСЗВ по позиціях наших військ та населених пунктах. Під артилерійським вогнем опинилися понад 100 населених пунктів Чернігівської, Сумської, Харківської, Луганської, Донецької, Запорізької, Дніпропетровської та Херсонської областей.

Також, минулої доби російські окупанти завдали повітряного удару по Україні, застосувавши 87 ударних дронів типу Shahed-136/131 – всі було знищено.

На Куп’янському напрямку ворог вів штурмові дії біля Синьківки та Іванівки Харківської області, де Силами оборони відбито чотири атаки.

На Лиманському напрямку росіяни штурмових дій не вели.

На Бахмутському напрямку підрозділи ЗСУ відбили 10 атак противника поблизу Кліщіївки та Андріївки Донецької області.

У свою чергу Сили оборони продовжували штурмові дії південніше Бахмута, завдавали загарбникам втрат у живій силі та техніці, закріплювалися на досягнутих рубежах.

На Авдіївському напрямку ворог, за підтримки авіації, не полишав спроб оточити Авдіївку. Наші воїни стійко тримали оборону, завдаючи окупантам значних втрат.

Безуспішними були наступальні дії росіян в районах Степового, Авдіївки, Первомайського та південніше Новокалинового Донецької області. Тут ЗСУ відбили 23 атаки.

На Мар’їнському напрямку противник вів штурмові дії в районах Мар’їнки та Новомихайлівки Донецької області, де Силами оборони відбито дев’ять атак.

На Шахтарському напрямку противник вів безуспішні штурмові дії південніше Золотої Ниви та східніше Старомайорського.

На Запорізькому напрямку ворог вісім разів безуспішно намагався відновити втрачене положення поблизу Роботиного Запорізької області.

Сили оборони України продовжували ведення наступальної операції на Мелітопольському напрямку, завдавали окупаційним військам втрат в живій силі та техніці, виснажували ворога вздовж всієї лінії фронту.

На Херсонському напрямку наші воїни надалі утримують зайняті позиції на лівобережжі Дніпра, продовжували вести контрбатарейну боротьбу, наносили вогневе ураження по тилах противника.

Протягом минулої доби авіація Сил оборони завдала 11 ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки противника.

Підрозділи ракетних військ уразили 11 районів зосередження особового складу, озброєння та військової техніки, чотири артилерійських засоби, пункт управління та склад боєприпасів противника.

Нагадаємо, загальні втрати Росії з початку війни наближаються до 325 тисяч вбитими. Лише за добу 24 листопада було “відмінусовано” 860 росіян.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button