Україна

ЗСУ відбили штурми на півдні та Донбасі – Генштаб


ЗСУ відбили штурми на півдні та Донбасі - Генштаб

Росіяни намагалися прорвати оборону українських військ у районі населеного пункту Першотравневе під Авдіївкою, але отримали відсіч та відійшли.

 

З початку цієї доби українські військові відобразили спроби настання російських агресорів на Слов’янському та Бахмутському напрямках, а також у районі Таврійського на Південнобузькому напрямку. Про це повідомляє Генштаб ЗСУ у вечірньому зведенні у четвер, 25 серпня.

Так, на Слов’янському напрямку противник задіяв танки, ствольну артилерію та РСЗВ для обстрілів недалеко від Великої Камишевахи, Краснопілля, Нової Дмитрівки, Долини та Дібрівного. Сили оборони України відбили спробу настання підрозділів ворога неподалік Долини та Дмитрівки.
 
На Краматорському напрямку обстріли з боку противника зазнали райони населених пунктів Спірне, Званівка, Сіверск та Пришиб.
 
Ворог зробив спробу поліпшення тактичного становища Старого Каравана, успіху не мав, відійшов.
 
На Бахмутському напрямку ворог продовжував обстріл територій поблизу Бахмута, Веселої Долини, Зайцевого та Кодеми. Ударів авіації противника зазнали пункти Соледар, Зайцеве, Кодема і Яковлівка.
 
Наступальними та штурмовими діями окупанти намагалися просунутися у Кодеми та Бахмутського, зазнали втрат і відступили.
 
На Авдіївському напрямку противник, ударами авіації, вогнем танків, ствольної артилерії та реактивних систем залпового вогню намагався відтіснити підрозділи наших військ, вразити важливі об’єкти військової та цивільної інфраструктури в районах Авдіївки, Мар’їнки, Красногорівки, Невельського, Первомайського.
 
Також росіяни намагалися прорвати оборону українських військ у районі населеного пункту Первомайське, отримали відсіч та відійшли.
 
На Новопавлівському напрямку зафіксовано обстріли біля Павлівки, Єлизаветівки та Новомихайлівки. Також окупанти завдали авіаударів поблизу Володимирівки, Вугледара та Павлівки.
 
На Запорізькому напрямку противник здійснював обстріл позицій наших військ поблизу Гуляйпільського, Орєхова, Залізничного, Шевченка та Ольговського.
 
На Південнобузькому напрямку ворог продовжив обстріли зі ствольної, реактивної артилерії та танків уздовж лінії зіткнення. Наніс авіаудар неподалік Білої Криниці.
 
Намагався провести розвідку боєм у районі населеного пункту Благодатне, зазнав втрат і відійшов. Спроба наступу противника у районі Таврійського також не вдалася, окупанти відступили.
 
На Харківському напрямку ворог здійснював обстріли з танків, ствольної та реактивної артилерії районів населених пунктів Одноробівка, Цупівка, Прудянка, Базаліївка, Циркуни, Петрівка, Великі Проходи, Питомник, Іванівка, Коробочкіне, Слобожанське та Чепіль.
 
Під удари авіації противника потрапили райони Питомника, Пришиба та Залимана. Ворог зробив невдалу спробу наступальних дій біля Петрівки, зазнав втрат і відійшов. Підтримує високу інтенсивність розвідки БПЛА.
 
Також із ствольної артилерії ворог обстріляв цивільну інфраструктуру в районах населених пунктів Гай, Залізний Міст та Гірськ Чернігівської області та Бачівськ, Вільна Слобода та Стукалівка Сумської області.
 
Нагадаємо, з початку війни в Україні російські окупанти втратили майже 46 тисяч людей убитими. При цьому загальні втрати в бронетехніці перевищують 6 тисяч одиниць.
 
 
 
Новини від 1News у Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button