Україна

ЗСУ відбили штурм ворога на Слов’янському напрямку


ЗСУ відбили штурм ворога на Слов янському напрямку

У Генеральному штабі не відкидають продовження атак російських військ у напрямку Ізюм-Слов’янськ.

Українські військові відбили ворожий штурм на Слов’янському напрямку. Про це повідомив Генштаб ЗСУ у ранковому зведенні 13 липня.

“Штурм у напрямку населених пунктів Довгеньке та Долина українські захисники успішно відбили. Не відкидається продовження ведення противником штурмових дій щодо покращення тактичного становища та створення сприятливих умов для ведення наступу у напрямку Ізюм-Слов’янськ”, – наголосило військове керівництво.

Зазначається, що на Слов’янському напрямку війська РФ не припиняють артилерійські обстріли в районах Долини, Дібрівного, Курульки, Мазанівки, Адамівки, Вірнопілля, Гусарівки, Чепеля, Великої Комишувахи, Краснопілля, Хрестища, Довгенького та Маяка.

На Волинському та Поліському напрямках у підрозділах Збройних сил Білорусі, які виконують завдання щодо посилення охорони білорусько-українського кордону, проведено ротацію частини особового складу та техніки.

“Триває перевірка штабу військ територіальної оборони Жлобинського району Гомельської області Білорусі. Зберігається загроза завдання противником ракетних та авіаційних ударів з території та повітряного простору цієї країни”, – уточнили в Генштабі.

На Сіверському напрямку склад та становище ворожих військ без особливих змін. Окупанти обстріляли позиції ЗСУ з мінометів у районі Вовківки Сумської області.

На Харківському напрямку противник утримує угруповання військ зі складу Західного та Східного військових округів, зосередившись на обороні.

Ворожих обстрілів зі ствольної та реактивної артилерії зазнали Харків, Соснівка, Дементіївка, Микільське, Руські та Черкаські Тишки, Питомник, Слатине, Прудянка, Нова Іванівка та Залиман.

На Краматорському напрямку ворог активних дій не вів, здійснював обстріл зі ствольної артилерії та мінометів у районах населених пунктів Тетянівка, Миколаївка, Крива Лука, Сіверськ, Серебрянка, Спірне, а також завдав авіаційного удару неподалік Верхньокам’янського.

На Бахмутському напрямку окупанти обстрілювали райони Берестового, Білогорівки, Соледара, Покровського, Бахмута, Опитного, Веселої Долини, Вершини, Травневого, Кодеми, Торецька та Шумів. Завдали ракетно-авіаційні удари по Торецьку та Райському, а також неподалік Берестового.

На Авдіївському, Курахівському, Новопавлівському та Запорізькому напрямках ворог вів артилерійські обстріли в районах Авдіївки (Коксохімічний завод), Веселого, Мар’їнки, Новомихайлівки, Павлівки, Пречистівки, Білогір’я, Малої Токмачки, Новоданилівки та Кам’янського. Завдав авіаційних ударів недалеко від Кам’янки, Авдіївки та Новомихайлівки.

На Південнобузькому напрямку, щоб перешкодити перегрупуванню українських військ, агресор вів артилерійський вогонь по районах населених пунктів Біла Криниця, Партизанське, Благодатне, Киселівка, Новогригорівка, Зоря, Котлярове, Шевченкове, Степова Долина, Українка, Миколаїв та Кульбакине. Для коригування вогню задіяв БПЛА.

У Чорноморській та Азовській морських зонах корабельне угруповання противника зосереджує зусилля на блокуванні цивільного судноплавства. У готовності до завдання ударів перебувають чотири носії крилатих ракет.

“Морально-психологічний стан особового складу окупантів залишається низьким, спостерігається системне вживання алкогольних напоїв та дезертирство. Загарбники скаржаться на неефективність своїх атак на українські позиції”, – підсумували у Генштабі.

Нагадаємо, за даними на 12 липня, РФ втратила в Україні 37 470 солдатів, а також 1649 танків, 217 літаків та 188 вертольотів.

Мінус генерал та офіцери. Удар ЗСУ по Новій Каховці


Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button