Україна

ЗСУ відбили понад 120 штурмів з початку доби


ЗСУ відбили понад 120 штурмів з початку доби

Найбільшу активність загарбники виявляють на Покровському напрямку в районі Новоолександрівки – 13 атак.

Від початку поточної доби на фронті відбулося 121 бойове зіткнення. Найбільше боїв на Покровському напрямку, повідомив Генштаб ЗСУ у зведенні станом на 16:00 у понеділок, 1 липня.

Так, на Харківському напрямку наші захисники відбили шість штурмів в районах населених пунктів Глибоке, Вовчанськ і Липці. Тривають два боєзіткнення.

На Куп’янському напрямку ворог атакував 11 разів – на локаціях Синьківки, Стельмахівки, Піщаного, Берестового і Степової Новоселівки.

На Лиманському напрямку загарбники не полишали спроб просунутися в бік Макіївки, Греківки та Невського. Загалом відбулося 13 атак.

На Сіверському напрямку кількість бойових зіткнень зросла до 18. Наші воїни відбивають штурмові дії агресора в районах Білогорівки (тільки біля цього селища росіяни атакували 11 разів), Івано-Дар’ївки, Спірного, Виїмки та Верхньокам’янського.

На Краматорському напрямку російські війська від Бахмута знову намагаються просунутися до Часового Яру (мікрорайон Новий) і Кліщіївки. Наші воїни відбили п’ять штурмів.

На Торецькому напрямку загарбники починали 13 атак – в бік міста Торецьк, населених пунктів Північне, Південне та Нью-Йорк. Чотири боєзіткнення тривають.

На Покровському напрямку найбільше ворожих атак – 37 з початку доби і з них тривають 12. Найбільшу активність загарбник виявляє в районі Новоолександрівки – біля цього села сьогодні обліковано вже 13 російських атак. Також гарячі ділянки фронту цього дня в районах населених пунктів Новоселівка Перша, Воздвиженка, Євгенівка, Нетайлове, Восход, Сокіл.

На Курахівському напрямку ЗСУ відбивали шість штурмів біля Красногорівки, Костянтинівки, Георгіївки.

На Времівському напрямку противник отримує відсіч біля населених пунктів Водяне, Урожайне і Макарівка. Тут, з початку дня, зафіксовано вісім штурмових спроб агресора.

На Оріхівському напрямку окупанти намагаються просунутися з Новопокровки на Новоданилівку, де отримують гідну відсіч.

На Придніпровському напрямку відбулися три бойові зіткнення на плацдармах. Вони завершилися безуспішно для ворога.

На решті напрямків – без суттєвих змін.

Нагадаємо, минулої доби ЗСУ ліквідували 1110 окупантів. З початку повномасштабного вторгнення в Україну армія Росії втратила майже 544 тисячі солдатів.

За словами президента Володимира Зеленського, на найгарячіших напрямках на фронті в Україні співвідношення втрат складає 6 росіян до 1 українця. 

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

twenty − seven =

Back to top button