Україна

ЗСУ відбили десятки атаки росіян на семи напрямках


ЗСУ відбили десятки атаки росіян на семи напрямках

Найзапекліші бої тривають на Новопавлівському напрямку, де ворог здійснив 22 спроби прорвати оборону ЗСУ.

З початку поточної доби на фронті вже відбулося 70 бойових зіткнень. Російські агресори атакували позиції ЗСУ на семи напрямках, повідомив Генштаб у суботу, 2 березня.

Вказано, що загалом ворог завдав один ракетний та 48 авіаційних ударів, здійснив 60 обстрілів з РСЗВ по позиціях наших військ та населених пунктах.

У Харківській області на Куп’янському напрямку росіяни чотири рази атакували позиції ЗСУ в районі Табаївки. Противник завдав авіаударів в районі населеного пункту Берестове. Під артилерійським та мінометним вогнем опинилися понад 15 населених пунктів, зокрема Дворічна, Берестове, Піщане Харківської області.

На Лиманському напрямку наші воїни відбили сім атак противника в районах населених пунктів Терни та Ямполівка Донецької області, де ворог, за підтримки авіації, намагався прорвати оборону наших військ.

Від артилерійських та мінометних обстрілів постраждали близько 15 населених пунктів, серед них Невське, Білогорівка Луганської області та Терни, Ямполівка, Торське, Роздолівка Донецької області.

У Донецькій області на Бахмутському напрямку ЗСУ відбили 11 ворожих атак в районах населених пунктів Богданівка, Іванівське, Кліщіївка та Андріївка, де ворог намагався покращити своє тактичне положення.

Противник завдав авіаудару в районі населеного пункту Північне. Також під артилерійським та мінометним вогнем опинилися більше 10 населених пунктів, зокрема Часів Яр, Андріївка та Васюківка Донецької області.

На Авдіївському напрямку наші захисники відбили 14 атак в районах населених пунктів Бердичі, Орлівка, Тоненьке, Невельське. Противник завдав авіаційного удару в районі населеного пункту Нью-Йорк.

Артилерійських та мінометних обстрілів противника зазнали близько 15 населених пунктів, серед них Костянтинівка, Новобахмутівка, Красногорівка, Орлівка, Первомайське.

На Новопавлівському напрямку Сили оборони продовжували стримувати ворога в районах Красногорівки, Георгіївки, Побєди та Новомихайлівки, де ворог 22 рази намагався прорвати оборону наших військ. Завдав авіаційних ударів в районах населених пунктів Георгіївка, Водяне, Урожайне та Богоявленка Донецької області.

Під артилерійським та мінометним вогнем росіян опинились понад 20 населених пунктів, серед них Красногорівка, Георгіївка, Парасковіївка, Костянтинівка, Вугледар, Благодатне.

У Запорізькій області на Оріхівському напрямку ворог провів одну безуспішну атаку в районі Роботиного. Завдав авіаційних ударів в районах населених пунктів Старомайорське Донецької області, Вербове, Мала Токмачка та Роботине Запорізької області.

Артилерійських та мінометних обстрілів зазнали близько 20 населених пунктів, серед них Гуляйполе, Малинівка, Мала Токмачка, Рівнопіль, П’ятихатки Запорізької області.

В зоні відповідальності ОСУВ Одеса на Херсонському напрямку ворог не відмовляється від наміру вибити наші підрозділи із плацдармів на лівобережжі Дніпра. Противник здійснив одну безуспішну спробу штурму в районі населеного пункту Кринки.

Артилерійських та мінометних обстрілів зазнали понад 25 населених пунктів, серед них Качкарівка, Львове, Херсон, Станіслав, Томина Балка, Інженерне та Козацьке Херсонської області.

Протягом доби авіація Сил оборони завдала ударів по 8 районах зосередження особового складу противника. Повітряні сили ЗСУ сьогодні надвечір збили російський винищувач-бомбардувальник Су-34.

Підрозділи ракетних військ завдали ураження по одному артилерійському засобу противника.

Нагадаємо, перший день весни 2024 року став останнім для понад 900 російських загарбників. Також бійці ЗСУ спалили понад 40 одиниць російської бронетехніки, серед якої 14 танків.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button