Україна

ЗСУ відбили атаки на 10 населених пунктів


ЗСУ відбили атаки на 10 населених пунктів

Агресори обстріляли близько 20 населених пунктів та намагалися наступати у трьох областях України.

Минулої доби російські агресори намагалися наступати в районі 10 населених пунктів у трьох областях. Усі атаки були відбиті, повідомляє Генштаб ЗСУ у ранковому зведенні у суботу, 22 жовтня.

Вказано, що ворог обстріляв близько 20 населених пунктів, серед них Харків, Куп’янськ, Бахмут, Одрадівка, Мар’їнка, Зеленопілля Донецької області, Запоріжжя та Нововоскресенське в Херсонській області.

“Протягом доби противник завдав п’яти ракетних та 19 авіаційних ударів, здійснив понад 94 обстріли з реактивних систем залпового вогню. Для своїх злочинів противник використав авіаційні та зенітні керовані ракети, а також ударні БПЛА Shahed-136”, – йдеться у зведенні.

Минулої доби ЗСУ відбили ворожі атаки в районах населених пунктів Тернова Харківської області; Білогорівки та Золотарівки Луганської області та Лимана, Іванграда, Соледара, Новокалинового, Озаранівки, Одрадівки та Первомайського Донецької області.

На Волинському та Поліському напрямах ситуація без істотних змін. Угруповання військ РФ і Білорусь продовжують розгортання спільного регіонального угруповання. Протягом доби ворожа авіація здійснювала навчально-тренувальні польоти у повітряному просторі Білорусі.

“За наявною інформацією, між російськими та білоруськими військовими відзначаються рідкісні випадки конфліктів на тлі національної приналежності та зухвалого ставлення росіян до білорусів”, – зазначають у Генштабі.

На інших напрямках агресор здійснював обстріл:

    на Сіверському напрямку – з мінометів та ствольної артилерії, районів населених пунктів Українське, Миколаївка, Красний Хутір та Гай Чернігівської області, а також Покровка на Сумщині;

    на Слобожанському напрямі – з танків, мінометів, ствольної та реактивної артилерії, в районах населених пунктів Вовчанськ, Гатище, Глибоке, Мілове, Огурцеве, Нескучне, Стариця, Тернова, Стрілеча та Чугунівка;

    на Куп’янському напрямку – з мінометів та реактивної артилерії, в районах населених пунктів Колодязне, Дворічна, Богданівка, Берестове та Кислівка;

    на Лиманському напрямку – з танків, мінометів, ствольної та реактивної артилерії, в районах населених пунктів Кармазинівка, Зарічне, Шийківка та Терни;

    на Бахмутському напрямку – з танків, мінометів, ствольної та реактивної артилерії, в районах населених пунктів Андріївка, Соледар, Бахмутське, Бахмут, Білогорівка, Верхньокам’яне, Спірне, Іванград, Роздолівка, Зеленопілля, Кліщіївка та Опине;

    на Авдіївському напрямку – з танків та артилерії, в районах Авдіївки, Веселого, Красногорівки, Мар’їнки, Новомихайлівки, Водяного та Першотравневого.

    На Новопавлівському та Запорізькому напрямках противник активних наступальних дій не вів, обстрілював райони Вугледара, Пречистівки, Времівки, Великої Новосілки, Білогір’я, Зеленого Гаю та Малої Токмачки.

    На Південнобузькому напрямку вогневого ураження зазнали райони понад 20 населених пунктів, поряд із лінією зіткнення. Зокрема, Новоскресенське, Мирне, Давидів Брід та Новогреднєве.

У свою чергу ЗСУ підтвердили вогневе ураження 20 жовтня ремонтної бази окупантів та ворожої техніки у районі Нової Каховки Херсонської області.

Авіація Сил оборони минулої доби завдала 16 ударів. Підтверджено ураження трьох опорних пунктів та 10 районів зосередження озброєння та військової техніки, а також трьох позицій зенітних ракетних комплексів ворога. Крім того, підрозділи ППО збили ворожий літак Су-25 та один БПЛА типу Орлан-10.

Воїни ракетних військ та артилерії за минулу добу вразили два пункти управління, 14 районів зосередження живої сили, озброєння та військової техніки, склад боєприпасів, зенітний ракетний комплекс С-300 противника, ворожу артилерію на вогневих позиціях та ще п’ять важливих цілей.

Раніше повідомлялося, що Сили оборони звільнили вже 88 населених пунктів на Херсонщині, в яких проживає близько 12 тисяч осіб.

ЗСУ ліквідували окупанта, який повернувся воювати після полону


Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button