Україна

ЗСУ відбили 52 штурми на Покровському напрямку


ЗСУ відбили 52 штурми на Покровському напрямку

Росіяни атакували за значної підтримки бомбардувальної і штурмової авіації у районах десяти різних населених пунктів.


Протягом минулої доби на фронті зафіксовано 149 бойових зіткнень. На Покровському напрямку Сили оборони за добу зупинили 52 атаки росіян. Про це повідомив Генеральний штаб ЗСУ в ранковому зведенні у вівторок, 30 липня.
 
Противник завдав по позиціях українських підрозділів та населених пунктах ракетного удару із застосуванням однієї ракети, а також 62 авіаудари із використанням 99 КАБів. Крім цього, здійснив 4588 обстрілів, з них 110 – із реактивних систем залпового вогню.

На Харківському напрямку відбулося п’ять бойових зіткнень в районах населених пунктів Глибоке та Вовчанськ. На Куп’янському напрямку кількість атак за добу зросла до шести. Сили оборони відбивали штурмові дії агресора біля Новоосинового, Піщаного та Стельмахівки.
 
На Лиманському напрямку ворог атакував 13 разів неподалік Невського, Макіївки, Тернів та у Серебрянському лісі. На Сіверському напрямку українські захисники відбивали дев’ять штурмових дій російських загарбників поблизу Іванодар’ївки, Верхньокам’янського, Переїзного, Спірного та Виїмки.
 
На Краматорському напрямку окупанти атакували шість разів в районах Григорівки, Часового Яру, Кліщіївки, Калинівки та Богданівки. На Торецькому напрямку ворог здійснив 19 атак неподалік Дружби, Північного, Залізного, Нью-Йорка та Торецька.
 
На Покровському напрямку Сили оборони за добу зупинили 52 атаки. Ворог атакував у районах десяти різних населених пунктів. Найактивнішим був біля Новоолександрівки, Желанного та Прогреса. Діяв на напрямку за значної підтримки бомбардувальної і штурмової авіації.
 
На Курахівському напрямку наші захисники відбили 21 штурмову дію неподалік Костянтинівки, Парасковіївки та Побєди, де противник продовжує спроби прорвати оборону наших військ. Окупанти втратили на напрямку за вчора велику кількість танків та іншої бронетехніки.
 
На Времівському напрямку ворог здійснив дев’ять штурмів наших позицій неподалік Водяного, Великої Новосілки та Костянтинівки.
 
На Оріхівському напрямку окупанти і надалі намагаються вибити українські підрозділи з позицій. Чотири атаки росіян захлинулися в районі Малої Токмачки. На Придніпровському напрямку три атаки росіян успіху не мали. Агресор зазнав втрат.
 
Українські воїни продовжують активно завдавати російським військам відчутних втрат в живій силі та техніці, виснажуючи наступальний потенціал ворога вздовж всієї лінії бойового зіткнення і в тилу.
 
Вчора авіація та ракетні війська і артилерія Сил оборони завдали 13 ударів по районах зосередження особового складу противника.

Нагадаємо, минулої доби ЗСУ ліквідували 1060 окупантів. З початку повномасштабного вторгнення в Україну армія Росії втратила 577 060 солдатів.

Нацгвардія знищила 105 бліндажів з окупантами

Вчора авіація та ракетні війська і артилерія Сил оборони завдали 13 ударів по районах зосередження особового складу противника.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

17 + 4 =

Back to top button