Україна

ЗСУ ведуть активну маневрену оборону – Генштаб

ЗСУ ведуть активну маневрену оборону - Генштаб

Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Українські військові завдають контрударів по позиціях супротивника в окремих місцях

Підрозділи РФ активізували розвідку і продовжують обстріли на Донбасі з метою переміщення українських військ.

Російські війська продовжують наступальні дії у Східній операційній зоні та активно проводять розвідку. Українські захисники ведуть активну маневрену оборону, а в окремих місцях завдають контрударів. Про це повідомив Генштаб ЗСУ у ранковому зведенні 29 квітня.

На Слобожанському напрямку противник зосередився на утриманні зайнятих позицій в районі Харкова.

На Ізюмському напрямку ворог активних наступальних дій не проводив і основні зусилля зосередив на розвідці, виявленні оборонних позицій ЗСУ та їхньому ураженні вогнем артилерії.

На Донецькому та Таврійському російські війська проводять обстріли з артилерії, мінометів та реактивних систем залпового вогню вздовж усієї лінії зіткнення з метою недопущення перегрупування ЗСУ.

Триває блокування українських підрозділів у Маріуполі, у районі заводу Азовсталь.

На Волинському та Поліському напрямках ворог активних дій не проводив, ознак формування наступальних угруповань не виявлено.

На Сіверському напрямку змін у діяльності та складі угруповання противника не виявлено.

“На тимчасово зайнятих територіях окупаційна влада продовжує здійснювати заходи з обмеження пересування та затримання місцевих жителів, блокування гуманітарних вантажів з території України. Крім того, російські окупанти грабують сільських жителів. Так, наприклад, із сільгосптовариства у місті Кам’янка-Дніпровська викрадено понад 60 тонн пшениці разом із вантажним транспортом”, – наголосили в Генштабі.

На території Донецької та Луганської областей за минулу добу відбито дев’ять атак противника, знищено шість танків, одну артилерійську систему, 12 одиниць броньованої техніки, один автомобіль та одну зенітну установку.

Нагадаємо, з 24 лютого по 28 квітня РФ втратила в Україні 22 800 солдатів, а також 970 танків, 187 літаків та 155 вертольотів.

Минулої доби ЗСУ вразили п’ятнадцять повітряних цілей ворога: один літак, п’ять крилатих ракет і дев’ять безпілотників.


Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/UA_1NEWS

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button