Україна

ЗСУ утримують висоти під Бахмутом – Міноборони


ЗСУ утримують висоти під Бахмутом - Міноборони

Наші військові поки призупинили просування у районі Бахмута з метою виконання інших задач, пояснила Ганна Маляр.

Українська армія міцно тримає панівні висоти на півночі та півдні від міста Бахмут, водночас просування призупинили з метою виконання інших задач. Про це повідомила заступник міністра оборони Ганна Маляр у Telegram в суботу, 27 травня.

За її словами, на Бахмутському напрямку ворог безуспішно наступав, але загалом наступальна активність знижена. Росіяни зробили ставку на завдання авіаційних ударів та інтенсивних артилерійських обстрілів.

“Вчора і сьогодні там немає активних боїв – ні в місті, ні на флангах. Натомість ворог активно обстрілює околиці міста та підступи до нього”, – зазначила Маляр.

Вона підкреслила, що українська сторона міцно тримає “зайняті раніше панівні висоти на півночі та півдні від Бахмута. Водночас просування протягом вчора і сьогодні призупинено з метою виконання інших задач”.

При цьому зниження наступальної активності ворога обумовлено тим, що проводиться заміна та перегрупування військ. Ворог намагається посилити власні спроможності.

“І ще. Наші війська контролюють околиці Бахмута у південно-західній частині в районі “Літак”, – додала Ганна Маляр.

Нагадаємо, у четвер ватажок ПВК Вагнер Євген Пригожин заявив про вихід найманців з Бахмута. До 1 червня основа частина “вагнерівців” перебазується у тилові табори, запевнив він.

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button