Україна

ЗСУ уразили важливу ціль противника – Генштаб


ЗСУ уразили важливу ціль противника - Генштаб

Сили оборони продовжують наступальну операцію на Мелітопольському напрямку, наступальні (штурмові) дії на Бахмутському напрямку.


Протягом доби на фронті відбулося 57 бойових зіткнень, найактивніше росіяни вели наступальні дії на Бахмутському напрямку, де було відбито 22 атаки, на Мар’їнському – 15 атак і Авдіївському – 11. Про це повідомив Генеральний штаб ЗСУ в вечірньому зведенні в середу, 8 листопада.

Протягом доби авіація Сил оборони завдала шість ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки та три – по зенітно-ракетних комплексах противника.
 
Підрозділи ракетних військ уразили вісім артилерійських засобів, два склади боєприпасів, чотири райони зосередження особового складу, озброєння та військової техніки, три засоби протиповітряної оборони, радіолокаційну станцію, три станції радіоелектронної боротьби та ще одну важливу ціль противника.
 
На Куп’янському напрямку війська РФ вели безуспішні штурмові дії в районі Синьківки Харківської області, де українські військові відбили шість атак. На Лиманському напрямку ворог вів безуспішні штурмові дії в районі Новоєгорівки Луганської області.
 
На Бахмутському напрямку українські захисники відбили 22 атаки росіян в районах Богданівки, Хромового, Іванівського, Кліщіївки та Андріївки Донецької області.
 
На Авдіївському напрямку ворог, за підтримки авіації, вів безуспішні штурмові дії в районах населених пунктів Керамік, Степове, Авдіївка, Первомайське Донецької області, де Сили оборони відбили 11 атак.
 
На Мар’їнському напрямку армія РФ, за підтримки авіації, здійснила 15 безуспішних атак в районах Мар’їнки та Новомихайлівки Донецької області. На Шахтарському напрямку ворог, за підтримки авіації, вів безуспішні штурмові дії неподалік Старомайорського та південніше Пречистівки Донецької області.

На запорізькому напрямку противник наступальних (штурмових) дій не вів, завдавав авіаційних ударів. На херсонському напрямку ворожих артилерійських обстрілів зазнали Херсон, Новоберислав Херсонської області та Солончаки Миколаївської області.

 
Водночас Сили оборони України продовжують ведення наступальної операції на Мелітопольському напрямку, наступальні (штурмові) дії на Бахмутському напрямку, завдають окупаційним військам втрат в живій силі та техніці, виснажують ворога вздовж всієї лінії фронту.

Протягом доби війська РФ завдали два ракетних та 30 авіаційних ударів, здійснили 59 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях українських військ та населених пунктах. Також, Росія вчергове атакувала Україну, застосувавши керовану ракету Х-31. Ракетний удар було завдано по цивільному судну.
 

Нагадаємо, минулої доби ЗСУ знищили 780 окупантів. Загальна кількість втрат російської армії з початку вторгнення становить 307 640 військових.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button