Україна

ЗСУ: Росіяни намагаються прорватися в Часів Яр


ЗСУ: Росіяни намагаються прорватися в Часів Яр

Загарбники продовжують застосовувати на фронті всі наявні зразки озброєння, зазначає Ілля Євлаш.

Основне завдання у російських військ на Бахмутському напрямку фронту в Україні нині полягає в тому, щоб просунутися до населеного пункту Часів Яр Донецької області. Про це заявив начальник прес-служби оперативно-стратегічного угруповання військ (ОСУВ) Хортиця Ілля Євлаш в ефірі телемарафону Єдині новини.

Він зазначив, що наші бійці тепер протистоять ворогу.

“В районі Часового Яру зведено декілька кіл оборони з довготривалими оборонними спорудами, так званими дотами. Крім того, зведені мінні протитанкові та протипіхотні поля на загрозливих напрямках, де може просуватися ворог. Кинуто колючий дріт, а також “зуби дракона”, і “їжаки” стоять на найбільш небезпечних напрямках”, – зазначив начальник прес-служби ОСУВ.

Ворог дуже динамічно продовжує застосовувати всі наявні зразки озброєння та свої резерви поблизу населеного пункту Терни, поблизу річки Чорний Жеребець і намагається вийти туди на бар’єрний рубіж і у районі населеного пункту Cиньківка, розповів Євлаш.

“Основною метою противника залишається Куп’янськ. Противник не шкодує туди своїх резервів, особового складу, техніки та боєприпасів, намагаючись знайти слабке місце та прорвати нашу оборону”, –  наголосив військовий.

За його словами, на Бахмутському напрямку ворог наступає в районі населених пунктів Іванівське та Богданівка, де бойові дії відбуваються в межах міста. Українські захисники тримають опір і не дають противнику просунутися далі та “сточують” його наступальний потенціал.

Євлаш також додав, що на Лимано-Куп’янському напрямку Росія зосередила 122.5 тисячі особового складу, проте ця кількість зберігається ще з осені 2023 року.

Раніше Ілля Євлаш вже повідомляв, що на Бахмутському напрямку тривають жорсткі інтенсивні бойові дії. Ворог активно намагається просуватись в напрямку Часового Яру, а саме поблизу Іванівки і Богданівки.

У ЗСУ заявили про зменшення “снарядного голоду” на Куп’янському напрямку

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button