Україна

ЗСУ провели ротацію підрозділів в Авдіївці


ЗСУ провели ротацію підрозділів в Авдіївці

Зараз переважаючі сили росіян намагаються перерізати лінію постачання у Авдіївці, щоб захопити місто до виборів президента РФ.

Українські військові змогли провести ротацію підрозділів у місті Авдіївка Донецької області, за яке точаться запеклі бої. Про це повідомив начальник служби зв’язків з громадськістю 110 окремої механізованої бригади Іван Сєкач у вівторок, 13 лютого.

За його словами, у 110 ОМБр зараз немає достатніх можливостей, щоб утримувати Авдіївку, але приходить підкріплення.

“Вперше за майже два роки оборони Авдіївки 110 окремою механізованою бригадою деякі наші підрозділи повноцінно вивели з боїв для відпочинку та ротації. Дійсно, прийшло підкріплення. Я не буду казати, що це за підрозділ… Але це потужна підтримка. Нам трохи спокійніше стало, коли вона прийшла”, – заявив Сєкач.

За його словами, переважаючі сили росіян намагаються перерізати лінію постачання у Авдіївці, щоб захопити місто до виборів президента РФ.

“У них є перевага в авіації повноцінна, тобто ми не можемо ніяк повпливати на авіанальоти, на бомбування міста і наших позицій. У них величезна кількість особового складу, з яким вони не рахуються, і вони експериментують постійно різними групами, використовуючи бронетехніку. У них є завдання, і вони намагаються виконати його як завгодно”, – додав Сєкач.

Як відомо, з жовтня 2023 року росіяни активно штурмують Авдіївку. За цей час ворог втратив десятки тисяч військових вбитими і пораненими та сотні одиниць бронетехніки.

На минулому тижні в ОСУВ Таврія визнали, що нині бої в Авдіївці відбуваються уже в межах міської забудови. При цьому стверджувалось, що в Авдіївці ще далеко до “все пропало”.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button