Україна

ЗСУ просунулися на двох ділянках – ISW


ЗСУ просунулися на двох ділянках – ISW

Українські військові продовжують розвивати успіх на півдні країни під час контрнаступальних операцій.

В ході контрнаступальних операцій українські військові у неділю, 13 серпня, просунулися вперед на заході Донецької – сході Запорізької областей, а також в західній частині Запорізької області. Про це йдеться у звіті Інституту вивчення війни (ISW).

У зведенні згадується заява Генштаба ЗСУ, який повідомив, що українські сили провели наступальні операції на Бердянському і Мелітопольському напрямках та досягли часткового успіху в районі Роботиного (західна частина Запорізької області, 13 км на південь від Оріхова).

Зазначається, що кілька російських джерел стверджували 12 серпня, що російські війська відійшли з Урожайного (на межі Донецької і Запорізької областей). Однак13 серпня багато російських джерел спростували ці заяви. Вони натомість заявили, що російські війська все ще займають південну частину Урожайного.

ISW не може підтвердити, що російські окупанти повністю відійшли з Урожайного.

При цьому аналітики ISW вважать ймовірним, що російські війська наразі утримують позиції щонайменше в південній частині населеного пункту.

Нагадаємо, у неділю у ЗСУ повідомили, що українські артилеристи на Таврійському напрямку протягом доби виконали 1630 вогневих завдань, втрати армії РФ вбитими, пораненими та полоненими склали 269 осіб. 

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button