Україна

ЗСУ пояснили, у чому небезпека полювання українців на іранські дрони


ЗСУ пояснили, у чому небезпека полювання українців на іранські дрони

Для точної стрільби по ворожих дронах потрібно мати великокаліберну зброю та враховувати безліч нюансів.

 
Спроби населення самостійно збивати іранські дрони-камікадзе Shahed 136 є небезпечними для самих громадян. Цим мають займатися військові, заявив речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат в ефірі телеканалу Дом у понеділок, 24 жовтня.
 
 

 
“Зазвичай дрони запускають уночі – з 00:00 до 02:00. У перші дні в Одесі ціла “війна” почалася: суцільні перестрілки у повітря, кулі летять вгору, повертаються вниз… Це величезна небезпека. Певно, хтось постраждав, майно – так точно. Ця ж історія продовжилася і у Києві. Але не так просто візуально визначити висоту цілі. А висота – це дальність. Потрібно враховувати земне тяжіння, силу вітру, дуже багато нюансів”, – сказав Ігнат.
 
Він зазначив, що ціль рухається швидко – 120–180 км/год, тому потрібно робити безліч поправок, аби поцілити. Тільки великокаліберною зброєю більш-менш ефективно можна її збити, і це якщо стрілок дуже навчений і має досвід. Тому автомат Калашнікова – неефективна зброя, щоб збивати дрони-камікадзе, особливо – у густонаселених містах.
 
За словами Юрія Ігната, непотрібно “вистежувати” іранські БпЛА, знімати їх на мобільні телефони і намагатися збити. Потрібно дотримуватися протоколу безпеки: прислухатися до сигналів повітряної тривоги і слідувати в укриття, або хоча б дотримуватися правила “двох стін”.
 
Нагадаємо, за 36 діб в Україні збито 223 дрони-камікадзе іранського виробництва Shahed 136.
 
Також повідомлялося, що у міноборони РФ проговорили про іранські дрони.
 
Новини від 1News у Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button