Україна

ЗСУ повідомили про великі втрати РФ під Авдіївкою


ЗСУ повідомили про великі втрати РФ під Авдіївкою

Антон Коцуконь зазначив, що в посадках зараз іржавіють сотні одиниць підбитої бронетехніки супротивника.

Втрати російських загарбників станом на 7 січня 2024 року на Авдіївському напрямку величезні. У посадках тепер іржавіють сотні одиниць підбитої бронетехніки супротивника. Про це заявив речник 110-ї окремої механізованої бригади Збройних сил України імені генерал-хорунжого Марка Безручка Антон Коцуконь в ефірі телемарафону Єдині новини.

Ситуація на Авдіївському напрямку стабільно важка і контрольована. Після відносного затишшя знову інтенсифікувалися бойові дії, ворог почав ходити в більш масштабні атаки і час від часу вони вже почали залучати свою бронетехніку, зазначив спікер.

Підбиті сотні одиниць російської бронетехніки іржавіють в посадках, зокрема, ворог втратив понад 200 танків на Авдіївському напрямку.

“Якщо дивитися по цифрах втрат по бронетехніці, то не кожна країна Європи має взагалі таку армію з такою кількістю техніки, яку росіяни втратили тільки на Авдіївському напрямку”, – наголосив  Коцуконь.

За його словами, через те, що російські окупанти на полі бою не можуть чогось особливо показати, то останнім часом вони почали дуже масовано бити ракетами по тилових містах, зокрема, по Покровську, по Мирнограду. 

Коцуконь також розповів, що окупанти здебільшого FPV дрони використовують у світлу пору доби, але останнім часом помічено, що вони їх обладнують тепловізорами для нічної роботи. 

“Росіяни ними намагаються контролювати дороги, щоб полювати за технікою, що пересувається. Але наші хлопці також придумують різні речі, які протидіють цим дронам. Таке нескінченне протистояння меча і щита – коли з’являється щось нове серед ударних дронів, то і з’являється і те, чим можна цьому протистояти”, – розповів він.

Раніше ми вже писали, що Генеральний штаб ЗСУ повідомляв, що відбито 13 атак на лівобережний плацдарм.

На Авдіївському напрямку відбито п’ять атак – ЗСУ

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button