Україна

ЗСУ показали застосування наземного дрона Ironclad


ЗСУ показали застосування наземного дрона Ironclad

Це перше зафіксоване українськими військовими знищення ворожої цілі з наземного безпілотника.

Бійці 5 окремої штурмової київської бригади показали відео застосування на передовій наземного безпілотного робота Ironclad, обладнаного тепловізійною камерою та бойовою туреллю ШаБля М2. Відповідне відео оприлюднила пресслужба бригади в Facebook в п’ятницю, 12 січня.
 
У ролику видно, як українські військові розбивають позиції російських загарбників та їхньої техніки за кілька десятків метрів.

“Фантастичне майбутнє вже настало. Те, про що ми читали в книжках та захопливо дивились в фільмах, втілюється в новітніх розробках наших винахідників і допомагає нашим бійцям на полі бою”, – йдеться в повідомленні.

 
На Ironclad використовується вітчизняний бойовий модуль ШаБля М2, на яку опціонально встановлюється 7,62-мм або 12,7-мм кулемети.

Ironclad – роботизована платформа, яка допомагає Силам оборони виконувати бойові завдання на фронті: штурмувати ворожі позиції, проводити розвідку та забезпечувати військових вогневою підтримкою.

Машина розвиває швидкість до 20 км, обладнана тепловізійною камерою та бойовою туреллю ШаБля М2. Також має броньований панцир, який захищає від стрілецької зброї. Керувати Ironclad можна дистанційно – з безпечного місця.

 
Нагадаємо, що в Україні почали виробляти куленепробивну автоматизовану систему під кулемети ШаБля.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button