Україна

Підсумки 12.12: Збій Київстара і Зеленський у СШАСюжет


Підсумки 12.12: Збій Київстара і Зеленський у США

У Київстрарі стався масштабний збій через кібератаку. Зеленський зустрівся із Байденом та сенаторами. Кореспондент.net виділяє головні події вчорашнього дня.

На Київстрар сталася масштабна кібератака

Зранку 12 грудня, Київстар повідомив про масштабний збій у своїй мережі. В окремих регіонах крім мобільного зв’язку не працював і дротовий Інтернет. Пізніше в компанії підтверлили інформацію про кібератаку. Ввечері стало відомо що наслідки хакерської атаки виявилась набагато гіршими ніж вважалося. На їх усунення може піти від доби до тижня, а то й більше. Пізніше компанія Київстар частково відновила послуги фіксованого зв`язку. 

Тим часом, джерела Кореспондент.net повідомили про обшуки СБУ в офісі компанії, які відбуваються на тлі збою. Пізніше у СБУ заявили, що відкрили кримінальне провадження за фактом кібератаки на оператора мобільного зв’язку Київстар, за якою може стояти Росія.

Зеленський у США зустрівся з Байденом та провів низку зустрічей у Конгресі

Президент Володимир Зеленський провів зустріч у Сенаті США, під час якої розповів американським політикам про безпекову та економічну ситуацію, та відповів на їхні запитання. Також Зеленський обговорив із сенаторами посилення ППО та потреби України в далекобійному озброєнні. Він акцентував, що й наступного року Україна тиснутиме на агресора, тому підтримка з боку США дуже важлива. Зокрема, було наголошено на потребі в далекобійній зброї.

Пізніше Зеленський провів закриту зустріч із президентом Джо Байденом, після якої обидва лідери дали спільну пресконференцію, під час якої американський президент заявив, що США не відмовиться від підтримки України, оскільки вона є важливою для всього світу. Він також зазначив, що готовий на компроміс із республіканцями для ухвалення цього рішення. Зеленський, відповідаючи на запитання ждурналістів, виключив територіальні поступки Росії.

США виділяють Україні додаткові $200 млн

Президент США Джозеф Байден підписав угоду про виділення Україні 200 млн доларів допомоги. Про це він повідомив на початку зустрічі з президентом України Володимиром Зеленським у Білому домі. Пізніше у Пентагоні повідомили, що до нового пакету допомоги США увійшли додаткові засоби ППО, артилерійські боєприпаси, протитанкова зброя та інше обладнання для протистояння російському агресору.

Зеленський заявив про просування ЗСУ під Горлівкою

Українські військові взяли під контроль один із териконів у межах міста Горлівка в Донецькій області. Про це повідомив президент Володимир Зеленський. “Наші герої – штурмова група 24-ї окремої механізованої бригади імені короля Данила, королівської бригади. Попри складні умови, відбила один із териконів у межах Горлівки та захопила позиції противника. Тепер над териконом майорить наш прапор”, – написав глава держави.

Уряд погодив призначення керівників двох областей

Кабінет міністрів погодив призначення нових голів Донецької та Рівненської обласних державних адміністрацій. Зокрема, Кабмін схвалив проєкт указу президента про призначення Вадима Філашкіна головою Донецької обласної державної адміністрації, а Олександра Коваля – головою Рівненської обласної державної адміністрації.

ООН оприлюднила доповідь про ситуацію в Україні

Повномасштабне вторгнення Росії в Україну матиме довгострокові сукупні наслідки впродовж багатьох поколінь. Про це йдеться у доповіді Управління Верховного комісара Організації Об’єднаних Націй з прав людини (УВКПЛ). Зазначається, що за період із серпня до листопада в Україні 576 осіб загинуло, а 1864 дістали поранень. При цьому 86% цих жертв припало на територію, контрольовану Україною.

 

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button