Україна

ЗСУ підтвердили пошкодження російського малого ракетного корабля Аскольд


ЗСУ підтвердили пошкодження російського малого ракетного корабля Аскольд

Ракетний корабель Аскольд після удару по суднобудівному заводу Залив у Керчі окупованого Криму, отримав значні ушкодження та, ймовырно, не підлягає ремонту.

Управління стратегічних комунікацій Збройних сил України підтвердило ураження російського ракетоносія Аскольд у тимчасово окупованому росіянами Криму. Про це у понеділок, 6 листопада, СтратКом повідомив у Facebook.

“Підтверджено. Російський ракетоносій Аскольд – найсвіжіший корабель проєкту Каракурт із технологією стелс отримав пошкодження внаслідок ураження ЗСУ морської та портової інфраструктури заводу Залив у тимчасово окупованому Криму”, – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, 4 листопада українські військові вдарили по суднобудівному заводу Залив у Керчі, що в окупованому Криму. На його території в цей момент стояв Аскольд – один із найсучасніших кораблів Чорноморського флоту РФ.

Аскольд – це малий ракетний корабель 22800 типу Каракурт, який може нести до восьми ракет Калібр.

Як ми вже писали, в Криму оголосили повітряну тривогу. Росіяни влаштували димову завісу біля Кримського мосту і в Севастопольській бухті, було чутно вибухи. Окупаційна влада традиційно заявила про успішну роботу ППО. Пізніше у соцмережах повідомляли, що удар прийшовся по суднобудівному заводу та малому ракетному кораблю Аскольд.

В ISW оцінили наслідки атаки на завод у Криму

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button