Україна

ЗСУ не дали росіянам повернути втрачені позиції


ЗСУ не дали росіянам повернути втрачені позиції

Війська РФ здійснили безуспішні спроби відновити втрачене положення у районі північніше Приютного Запорізької області.


Російські загарбники й далі зосереджують основні зусилля на п’яти напрямках, де точаться важкі бої. Упродовж доби сталося 19 бойових зіткнень. Про це повідомив Генеральний штаб Збройних сил України у вечірньому зведенні в середу, 19 липня.

Від початку доби війська РФ завдали 66 авіаційних ударів та здійснили близько 30 обстрілів з реактивних систем залпового вогню.


Противник зосереджує основні зусилля на Куп’янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках, тривають важкі бої. Протягом доби відбулось 19 бойових зіткнень.

На Куп’янському напрямку українські воїни стійко тримають оборону. На Лиманському напрямку російські війська спроб наступу протягом останньої доби не робили.
 
На Бахмутському напрямку, під щільним вогнем артилерії противника, наші захисники успішно відбили атаки росіян в районі Богданівки Донецької області.
 
На Авдіївському напрямку, під щільним вогнем авіації та артилерії противника, українські захисники успішно відбили атаки російських військ в районі Невельського. Противник завдав ракетного та авіаційного ударів в районі Авдіївки.
 
На Мар’їнському напрямку Сили оборони продовжують стримувати наступ російських військ в районах Мар’їнки та Красногорівки.
 
На Запорізькому та Херсонському напрямках противник зосереджує основні зусилля на недопущенні подальшого просування ЗСУ. Здійснив безуспішні спроби відновити втрачене положення у районі північніше Приютного Запорізької області.
 
Водночас Сили оборони України продовжують ведення наступальної операції на Мелітопольському та Бердянському напрямках, закріплюються на досягнутих рубежах, завдають вогневого ураження артилерією по виявлених цілях противника, здійснюють заходи контрбатарейної боротьби.
 
На Волинському та Поліському напрямках оперативна обстановка без суттєвих змін. Ознак формування наступальних угруповань не виявлено. Визначені підрозділи ЗС Білорусі виконують завдання у прикордонних з Україною районах.
 
Авіація Сил оборони за добу завдала п’ять ударів по районах зосередження особового складу. Знищено два розвідувальних БпЛА оперативно-тактичного рівня.
 
Підрозділи ракетних військ і артилерії протягом доби уразили три райони зосередження живої сили, озброєння та військової техніки противника, дев’ять артилерійських засобів на вогневих позиціях, два засоби протиповітряної оборони та станцію РЕБ ворога.
 
Нагадаємо, в ніч на 19 липня Росія випустила по Україні 30 крилатих ракет, одну авіаційну та 32 дрони-камікадзе Shahed, українська ППО знищила 14 ракет і 23 БПЛА ворога.

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button