Україна

ЗСУ нанесли 26 ударів по російським військам


ЗСУ нанесли 26 ударів по російським військам

Під удари потрапили 17 районів зосередження особового складу противника, а також низка важливих об’єктів.

Українські війська відбили атаки російських агресорів на Донбасі і нанесли їм низку дошкульних ударів. Про це повідомляє Генштаб ЗСУ у вечірньому зведенні у п’ятницю, 16 червня.

Військові нагадали, шо сьогодні росіяни завдали чергового ракетного удару по Київщині, застосувавши шість “гіперзвукових” ракет Х-47 Кинджал та шість крилатих ракет Калібр. Усі вони були знищені, але уламки поранили цивільних і завдали руйнувань у приватному секторі.

Також противник завдав 24 авіаційних ударів і здійснили близько 35 обстрілів з РСЗВ. Є руйнування інфраструктури, постраждали мирні люди.

Загалом ворожі війська і надалі зосереджували основні зусилля на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках – протягом доби відбулось 21 бойове зіткнення. Усі ворожі атаки були відбиті.

Наша авіація завдала 14 ударів по районах зосередження особового складу противника. Також було знищено три розвідувальних БПЛА оперативно-тактичного рівня.

Ракетні війська і артилерія протягом доби уразили пункт управління, три райони зосередження особового складу противника, чотири артилерійських підрозділи на вогневих позиціях, дві станції радіоелектронної боротьби та ще два важливих об’єктів противника.

Раніше стало відомо, що ЗСУ просунулись вперед на Таврійському напрямку. Росіяни на окремих ділянках першої лінії оборони вже вимушені підтягувати резерви з другої лінії.

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button