Україна

ЗСУ ліквідували російського полковника ПДВ – соцмережі


ЗСУ ліквідували російського полковника ПДВ - соцмережі

Начальник бронетанкової служби ПДВ полковник Арман Оспанов був ліквідований 6 січня на Херсонщині.


Збройні сили України ліквідували на Херсонщині начальника бронетанкової служби повітрянодесантних військ Росії полковника Армана Оспанова. Про це 8 січня повідомили російські Telegram-канали.

Зазначається, що близький товариш командувача ПДВ Росії генерал-полковника Михайла Теплинського потрапив під артилерійський обстріл ЗСУ та загинув унаслідок отриманих травм. 

 
6 січня Оспанов прибув для перевірки розташування 104-ї десантно-штурмової дивізії РФ, що розташована біля населеного пункту Козачі Лагері в Херсонській області. З групою військових він вирушив на евакуацію бронетранспортера з окупантами. Після прибуття полковника на місце евакуації група російських військових опинилась під обстрілом української артилерії.
 
Внаслідок обстрілу Оспанов загинув, також було вбито командира евакуаційного відділення одного з підрозділів 104-го ДШД сержанта Олександра Краснова. Поранення отримали рядові окупанти 104-ї ДШД.

Напередодні повідомлялося, що 51-річний Оспанов самоліквідувався на міні 6 січня. Відомо, що у 2023 році окупант отримав медаль за участь у війні проти України.

Нагадаємо, 10 листопада 2023 року в результаті удару морських дронів по кораблях російських окупантів в Криму був знищений командир десантного катера проєкту 11770 Серна старший мічман ВМФ РФ Денис Нікітін.

Минулої доби ЗСУ ліквідували 440 окупантів. Загальна кількість втрат російської армії з початку війни проти України становить 365 170 військових.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button