Україна

ЗСУ готуються звільнити Херсон – ISW


ЗСУ готуються звільнити Херсон - ISW

Українські військові завдали удару по ворожих позиціях у Чорнобаївці та по складі боєприпасів у Херсоні.

ЗСУ продовжують створювати умови для контрнаступу на Херсон. Про це йдеться у зведенні американського Інституту вивчення війни (ISW) за підсумками середи, 6 липня.

“Дані дистанційного зондування FIRMS показали велику кількість пожеж уздовж кордону Херсон-Миколаїв та Херсон-Дніпропетровська область. На геолокованих кадрах видно, як українські та російські сили вели артилерійський вогонь у районі Снігурівки та Андріївки на кордоні Херсонської та Миколаївської областей. Українське оперативне командування Південь додало, що російські війська завдали ракетних ударів по житловій інфраструктурі в Нечаяному (приблизно за 33 км на захід від Миколаєва), але російські Telegram-канали стверджували, що російські ракети завдали удару по українських позиціях”, – сказано в повідомленні.

Аналітики стверджують, ґрунтуючись на супутникових знімках, що ЗСУ завдали ударів по ворожих позиціях у районі херсонського аеропорту (поблизу Чорнобаївки). Також згадується удар по складі боєприпасів росіян у районі Херсонського вокзалу.

Також повідомляється, що напередодні окупанти провели безуспішні наступальні операції на північному заході Херсонської області та продовжують вести артилерійський вогонь по всій південній осі для відбиття українських атак.

Нагадаємо, напередодні у Херсонській ОВА повідомили про знищення складів окупантів.


Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button