Цікаве

Китай запустив у космос новітню ракету

Китай запустив у космос новітню ракету

Фото: Сіньхуа
Запуск ракети-носія Long March-6C

Нова ракета має довжину 43 метри і стартову масу приблизно 215 тонн. Вона здатна доставити на 500-кілометрову орбіту корисний вантаж вагою близько 2,4 тонни.

Китай здійснив перший запуск ракети-носія Long March-6C (Великий похід-6C) – нову модель в цій родині ракет. Вона вивела на навколоземну орбіту чотири супутники, повідомив телеканал CGTN у вівторок, 7 травня.

Ракета стартувала із космодрому Тайюань у провінції Шаньсі на півночі Китаю об 11:21 за місцевим часом (6:21 за київським часом).

Вказано, що Long March-6C розроблена Китайською аерокосмічною науково-технічною корпорацією (CASC) і являє собою двоступеневу конструкцію із двигунами на рідкому кисні та гасі.

Нова ракета має довжину 43 метри і стартову масу приблизно 215 тонн та здатна доставити на 500-кілометрову навколоземну орбіту корисний вантаж вагою близько 2,4 тонни.

“Однією з визначних особливостей ракети є її регульовані обтічники корисного навантаження супутників, які дозволяють їй розміщувати супутники різних розмірів. Ця адаптивність робить ракету придатною для різноманітних потреб і конкретних вимог місії”, – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, 3 травня Китай запустив місячний зонд Чан’е-6 на поверхню зворотного боку Місяця. Він має зібрати і доставити на Землю зразки породи супутника.

Китай публікує перший у світі повний геологічний атлас Місяця

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

one × 4 =

Back to top button