Україна

ЗСУ б’ють по важливих об’єктах противника – Генштаб


ЗСУ б ють по важливих об єктах противника – Генштаб

У районах Херсона й Енергодара знищено три артилерійські системи противника, а також склад із боєприпасами і майже роту особового складу.

 
Генеральний штаб ЗСУ опублікував зведення про військове вторгнення РФ станом на вечір п’ятниці, 2 вересня.
 
На Сіверському напрямку ворог здійснив обстріл районів населених пунктів Сеньківка, Хренівка, Кам’янська Слобода Чернігівської області і Нововасилівка, Травневе, Суходол, Нова Слобода Сумської області.
 
На Харківському напрямку противник обстріляв райони населених пунктів Уди, Соснівка, Великі Проходи, Питомник, Руські Тишки, Черкаські Тишки, Петрівка, Перемога, Старий Салтів і Пришиб. Здійснив дистанційне мінування місцевості у районі населеного пункту Леб’яже. Вночі і вранці було завдано п’ять ракетних ударів по Харкову, по Іванівці Харківської області випущено 23 реактивні снаряди із систем залпового вогню Град і Ураган, два з них – касетними боєприпасами. Сили оборони успішно відбили атаку ворога у районі населеного пункту Гусарівка.
 
На Слов’янському напрямку підрозділи ворога обстріляли райони населених пунктів Вірнопілля, Бражівка, Дубрівне, Долина, Богородичне, Донецьке, Райгородок, Краснопілля.
 
На Краматорському напрямку противник здійснював обстріли у районах населених пунктів Верхньокам’янське, Івано-Дар’ївка, Переїзне, Веселе, Роздолівка, Григорівка, Сіверськ.
 
На Бахмутському напрямку з мінометів, танків, ствольної та реактивної артилерії обстріляно райони населених пунктів Білогорівка, Яковлівка, Соледар, Бахмутське, Кодема, Майорськ, Нью-Йорк, Суха Балка, Юр’ївка.
 
Сили оборони успішно відбили атаки ворога на напрямах населених пунктів Соледар, Бахмутське, Весела Долина.
 
Наступальними діями підрозділи так званих “кадировців” намагаються просунутися у напрямах населених пунктів Зайцеве і Майорськ, бойові дії продовжуються.
 
На Авдіївському напрямку обстрілу зазнали населені пункти Тоненьке, Авдіївка, Карлівка, Первомайське, Водяне, Опитне, Веселе, Красногорівка, Георгіївка, Мар’їнка.
 
Ворог намагався покращити тактичне становище на напрямках населених пунктів Первомайське, Опросне і Невельське, але було відкинуто на попередні позиції.
 
На Новопавлівському напрямку зафіксовано обстріл районів населених пунктів Велика Новосілка, Нескучне, Богоявленка, Пречистівка, Новомайорськ, Микільське.
 
На Запорізькому напрямку ворог здійснював обстріл об’єктів у районах населених пунктів Новоочеретовате, Новосілка, Времівка, Новопіль, Новодарівка, Залізничне, Дорожнянка, Новоданилівка, Білогір’я.
 
На Південнобузькому напрямку противник здійснив обстріл районів населених пунктів Широке, Партизанське, Новопетрівка, Трудолюбівка, Любомирівка, Шевченкове, Луч, Степова Долина, Прибузьке, Лимани, Таврійське, Любимівка. Збройні сили України успішно відбили наступ противника неподалік Високопілля та Потьомкиного.
 
Рота противника, що базувалася у спортивному клубі Загублений світ, залишила Херсон і вивезла на тимчасово окуповану територію АР Крим награбоване майно.
 
Підтверджено, що у районах населених пунктів Херсон і Енергодар точними ударами наших військ знищено три артилерійські системи противника, а також склад із боєприпасами і майже роту особового складу. Поранених вивезли до медичних установ поблизу населеного пункту Борозенське Херсонської області. Через неналежний рівень медичної допомоги більшість окупантів померли від отриманих поранень.
 
“Авіація Повітряних сил спільно із армійською авіацією Сухопутних військ Збройних сил України продовжує нанесення ударів по критично важливих об’єктах противника, скупченню живої сили і військової техніки, пунктах управління та складів з боєприпасами і пальним”, – йдеться у повідомленні.
 
Нагадаємо, раніше повідомлялося про черговий удар по Антонівському мосту. Зазначалося, що це, мабуть, завершальний акорд.
 
Новини від 1News у Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button