Україна

Зросла кількість українців, які орієнтуються на тривалу війну


Зросла кількість українців, які орієнтуються на тривалу війну

За даними опитування, станом на червень більшість українців (42% респондентів) вважала, що війна триватиме більше року.


Більшість українців (42%) орієнтуються на тривалу війну з Росією. Про це свідчать дані опитування в межах соціологічного моніторингу Українське суспільство після 16 місяців війни.
 
“Збільшується кількість респондентів, які орієнтуються на тривалу війну з агресором, що цілком можна порівняти з домінантними уявленнями про бажані особливості перемоги”, – зазначено в дослідженні.
 
Водночас 34,3% опитаних вважають, що війна може завершитися за пів року – рік, 9,4% розраховують на її завершення вже за декілька місяців, а 12,8% висловилися про те, що їм важко відповісти.
 
При цьому понад 83,5% респондентів вважають, що перемогою України стане повернення всіх її територій у межах 1991 року. Решта змістовних варіантів не набирають навіть 5% (так, 4,1% відповіли, що повернення захопленого після 24 лютого 2022 року буде достатньо для перемоги України у війні, крім повного припинення атак Росії).

 

 
Соціологічний моніторинг Українське суспільство проводить Інститут соціології НАН України з 1994 року. Останню хвилю опитування було проведено в червні 2023 року. Результати опитування репрезентують доросле населення України, за винятком АР Крим і тимчасово окупованих територій Донбасу.
 
Опитування проводили методом телефонних інтерв’ю з використанням комп’ютера і виключно за мобільними телефонними номерами. Польовий етап дослідження тривав із 17 до 27 червня 2023 року. Статистична похибка вибірки обсягом 2 004 респонденти за довірчої ймовірності 95% становить 2.2%.

Нагадаємо, раніше українці оцінили своє ставлення до жителів ОРДЛО та Криму.

90% українців уважають неприйнятним відмову від територій – опитування

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button