Україна

ЗНО-2022 – Які предмети знадобляться для вступу в університети – 1News

Першим предметом для кожної зі спеціальностей є українська мова і література або українська мова


Фото з відкритих джерел

Міністерство освіти і науки опублікувало перелік предметів, з яких слід успішно пройти зовнішнє незалежне оцінювання, щоб вступити до університету. Про це йдеться на сайті МОН. 

Як повідомляється, першим предметом для кожної зі спеціальностей є українська мова і література або українська мова.

“Успішно склавши ЗНО з української мови і літератури, учасники зможуть вступати на будь-яку омріяну спеціальність, адже отримають не тільки результати тестування  з обраного навчального предмета, але й додатково – результат ЗНО з української мови”, – наголосили в міністерстві.

Однак важливо зазначити, що результат ЗНО з української мови не можна буде використати замість результату з української мови і літератури.

У МОН зазначили, що для абітурієнтів, які вступатимуть на бакалавра (або магістра медичного, фармацевтичного та ветеринарного спрямувань), другий і третій конкурсні предмети різняться залежно від обраної спеціальності. Повну інформацію про те, якими саме мають бути ці предмети, наведено у Додатку 4.

1News за темою: Реєстрація на основну сесію ЗНО-2022: Інструкція та перелік документів

Вступникам, які бажають здобути ступінь молодшого бакалавра, потрібні результати з двох конкурсних предметів. При цьому для мистецьких спеціальностей одним з предметів стане творчий конкурс.

“Першим предметом є українська мова або українська мова і література. Другий предмет ЗНО пропонується на вибір вступника з переліку других та третіх предметів, зазначених у таблиці Додатка 4. Для мистецьких спеціальностей другим предметом є творчий конкурс, який складається у закладі освіти”, – розповіли у Міносвіти.

Своєю чергою, для тих, хто вступатиме на основі молодшого спеціаліста або фахового молодшого бакалавра чи молодшого бакалавра, необхідно буде отримати результати ЗНО з двох предметів, а також скласти фахове випробування у закладі освіти.

“Першим предметом, як у двох попередніх випадках, є українська мова або українська мова і література. Другим конкурсним предметом для таких вступників за вибором закладу освіти у разі участі у конкурсі на бюджетні місця буде математика або історія України, а для вступників на контракт заклади можуть запропонувати власний перелік предметів на вибір вступника”, – пояснили в міністерстві.

Як нагадали у Міносвіти, цього року абітурієнти зможуть використовувати результати ЗНО 2019-2022 років.

Нагадаємо, з 1 лютого в Україні розпочалася реєстрація на основну сесію ЗНО 2022 року. Зареєструватися на основну сесію зовнішнього незалежного оцінювання можна буде до 9 березня. Графік проведення основної сесії ЗНО дивіться тут. 


Джерело

Back to top button