Україна

Оприлюднено теми тестів з основних предметів ЗНО-2022

2022 року складати іспити майбутнім студентам стане простіше. Український центр оцінювання якості освіти розповів, як проходитиме у 2022 році Зовнішнє незалежне оцінювання та які теми очікуються на іспиті, повідомляє 1news з посиланням на lenta.ua.

Реєстрація на пробне ЗНО абітурієнти розпочнеться 5 січня та закінчиться 22 січня 2022 рок . Для основної сесії виділили більше часу, щоби зареєструватися. Заявки можна подати з 1 лютого до 9 березня.

Абітурієнти, які тільки закінчують середню школу, обов’язково здаватимуть чотири предмети ДІА у формі ЗНО:

  • українська мова (всі завдання сертифікаційної роботи) або українська мова та література (субтест “Атестаційні завдання”);
  • математика;
  • історія України (субтест “Період 1914-початок XXI століття”) або іноземна мова – на вибір екзаменованого, один із навчальних предметів із переліку.

В УЦОЯО роз’яснили форму тестових завдань, час на їх виконання, схеми нарахування балів за завдання, розподіл завдань тестів, які зараховуватимуться як державна підсумкова атестація та вступний іспит до ВНЗ та інше.

Українська мова

Усього на з’ясування рівня володіння українською мовою виділено 40 завдань. Серед них буде 39 тестів різних форм з правильною відповіддю з великої кількості варіантів, а також вільне за формою завдання, яке передбачає розгорнуту відповідь. Учасник запише його від руки.

Максимальна кількість балів – 74.

Математика

На стандартному іспиті з математики буде надано 26 завдань трьох типів, які необхідно виконати за 120 хвилин. При цьому вирішення завдань у чернетках не враховуватиметься.

Максимальна кількість балів40 .

Історія України

Іспит складається з двох частин: 1 частина – “Історія України 1914 р. – початок XXI”, 2 частина – “Історія України від найдавніших часів до 1914 року”. Результати першої частини зараховуватимуться як бали за державну підсумкову атестацію, а результат першої та другої частин – для вступу до вишу.

Усього з історії буде задано 60 завдань, для вирішення яких буде надано час 150 хвилин.

Максимальна кількість балів94.

Аналогічні характеристики були опубліковані до всіх предметів, з яких абітурієнти зможуть здати ЗНО 2022 року. Наприклад, це українська мова та література, англійська мова та математика для профільного рівня.

 

 

 

 

Back to top button