Україна

Змінено правила перевезення за кордон домашніх тварин

Із 1.08.2019 міжнародні перевезення домашніх тварин (котів та собак) здійснюються виключно за паспортами встановленого зразка, передає 1NEWS з посиланням на biz.ligazakon.net.

Відомості паспортів на тварин невстановленого зразка при перетині державного кордону не братимуться до уваги.

Про це нагадали в ГУ Держпродспоживслужби.

Єдина форма бланку ветеринарно-санітарного паспорта на домашню тварину затверджена наказом Мінагрополітики від 26.10.2017 № 578.

Видачу таких паспортів здійснюють державні установи ветеринарної медицини, зокрема державні лікарні ветеринарної медицини (району, міста, області). Вартість оформлення ветеринарно-санітарного паспорта складає 51 грн 29 коп.

Отримати паспорт можна, якщо пройдено клінічний огляд, а також є відповідні діагностичні обстеження та профілактично-лікувальні обробки (включаючи щеплення від сказу).

Відповідно до ч. 7 ст. 32 Закону «Про ветеринарну медицину», підставами для відмови у видачі ветеринарно-санітарного паспорта є:

– недотримання ветеринарно-санітарних заходів;

– неможливість безпосереднього огляду тварин;

– відсутність документального підтвердження епізоотичного благополуччя місцевості походження та ветеринарно-санітарного стану тварин;

– відсутність необхідної ветеринарної обробки тварин.

Ветеринарно-санітарний паспорт на тварину чинний до моменту її смерті.

Зазначається, що ветеринарні паспорти старого зразка у власників тварин не вилучатимуться, але вони не визнаються при операціях купівлі-продажу домашніх тварин, видачі ветеринарних документів чи при переміщенні за кордон.

 

 

 

Back to top button