Україна

ЗМІ: судно, яке потонуло в Чорному морі, належало Україні

Екіпаж затонулого біля узбережжя Туреччини в Чорному морі суховантажу “Арвін”, належав українській компанії і складався з громадян України. На даний момент вдалося врятувати п’ять членів команди, двоє моряків – загинули. Про це повідомляє видання Анадолу, інформує 1NEWS, посилаючись на УНН.

“Губернатор провінції Бартин повідомив, що за уточненою інформацією суховантаж ARVİN йшов не під прапором Росії, а під прапором Палау і перевозив вантажі з Грузії в Болгарію, але через погані погодні умови змінив курс і намагався сховатися в порту Бартин. При цьому екіпаж судна – громадяни України, в цілому на борту суховантажу перебувало 13 осіб”, – повідомили у виданні.

Варто зазначити, що на цей момент реакції від МЗС України або ж Офісу Президента ще не було.

Підкреслимо, що губернатор турецької провінції Бартин Сінан Гюнер повідомив, що під час пошуково-рятувальної операції біля чорноморського узбережжя Туреччини вдалося врятувати п’ятьох членів команди затонулого суховантажу ARVİN, знайдені тіла двох загиблих.

Високі хвилі створюють перешкоди для рятівної операції. Рятувальники намагаються визволити з морських скель двох членів затонулого суховантажу, сказав губернатор.

Зараз триває операція з порятунку членів команди, що імовірно знаходяться на трьох шлюпках.

У район лиха вирушили катери берегової охорони і Управління по запобіганню і ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій при уряді Туреччини (AFAD). З огляду на погані погодні умови пошуково-рятувальна операція ускладнена.

У Міноборони Туреччини повідомили, що в операції з порятунку членів команди затонулого суховантажу задіяний також фрегат ВМС.

Суховантаж “Арвін” належав українській компанії, ходив під прапором Палау. На його борту перебували двоє росіян.

Back to top button