Україна

ЗМІ повідомили, коли Україна та США підпишуть безпекову угоду


ЗМІ повідомили, коли Україна та США підпишуть безпекову угоду

За кілька днів до Саміту миру Зеленський і Байден, як очікується, підпишуть двосторонню угоду про безпеку.


Президент Володимир Зеленський та американський лідер Джо Байден можуть підписати двосторонню угоду про гарантії безпеки на саміті лідерів Великої сімки (G7), який відбудеться 13-15 червня в Італії. Про це пише Financial Times.
 
За словами американських посадовців, за кілька днів до Саміту миру у Швейцарії Зеленський і Байден підпишуть двосторонню угоду про безпеку в кулуарах зустрічі G7 в Італії.
 
Видання зазначає, ця угода стане “найважливішою” в серії угод, які Україна уклала з країнами-членами НАТО. Документи передбачають зобов’язання щодо дострокової підтримки, зокрема військової, обмін розвідувальними даними та економічну допомогу.

Нагадаємо, 8 червня Байден здійснить свій перший державний візит до Франції для участі в урочистостях з нагоди 80-ї річниці висадки союзників у Нормандії.

Зеленський здійснить візит до Франції 6 червня. Він також візьме участь в урочистих заходах з нагоди 80 річниці висадки союзників у Нормандії. 

Як відомо, 28 травня Україна підписала з Португалією безпекову угоду. Португалія стала 12-ю країною, із якою Україна уклала двосторонню угоду про гарантії безпеки. До цього Україна підписала угоди з Великою Британією, Німеччиною, Францією, Данією, Канадою, Італією, Нідерландами, Фінляндією, Латвією, Іспанією та Бельгією.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button