Україна

ЗМІ показали будівництво укріплень окупантів на Луганщині


ЗМІ показали будівництво укріплень окупантів на Луганщині

Досвід Другої світової показує, що оборонні споруди росіян на Донбасі можуть виявитися марними.

 
Найманці приватної російської військової компанії Вагнера ведуть будівництво оборонної лінії в Луганській області, схожу на лінії Мажино у Франції та лінії Зігфріда у Німеччині. Про це повідомило російське видання Медуза у середу, 19 жовтня.
 
Передбачається, що ця лінія оборони протягнеться на десятка кілометрів і прикриє підходи до Лисичанська та Луганська. Укріплення розташовуються в тилу загонів ПВК Вагнера, які ведуть наступ на Бахмут. Видання передбачає, що найманці, якими керує Євген Пригожин, побоюються прориву ЗСУ на цій ділянці.
 
Для будівництва “оборонної лінії Пригожина” використовують розроблені в 1970-х роках в СРСР швидкохідні траншейні машини БТМ-3, які багато років зберігалися на складах Міноборони РФ. Також споруду зміцнюють бетонними протитанковими надолбами.
 
Своєю чергою, досвід Другої світової війни показує, що вкладення в будівництво таких ліній оборони в більшості випадків не виправдані, оскільки їх можна прорвати на вузькій ділянці або обійти.
 
Наприклад, схожі укріплення росіяни планували побудувати на кордоні Харківської та Луганської областей у районі Кремінної, проте ЗСУ пішли на прорив там, де не було обладнаної лінії оборони та мало військ.
 
“Головна проблема укріплених ліній – вони марні, якщо їх не прикрити великою кількістю військ та артилерії”, – пише видання.
 
 
Раніше голова Луганської області Сергій Гайдай заявив, що окупанти будують “лінію Маннергейма” у регіоні. На тимчасово захоплених територіях області ставлять залізобетонні куби та риють траншеї.
 
На Луганщині зруйновано понад 11 тисяч будинків
 
 
 
Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button