Україна

ЗМІ назвали, скільки Калібрів могла накопичити РФ


ЗМІ назвали, скільки Калібрів могла накопичити РФ

Українське видання проаналізувало яким був орієнтовним темп виробництва, і яким може бути поточний запас.

Сьогодні начальник Головного управління розвідки (ГУР) Міноборони України Кирило Буданов заявив, що Росія достатньо накопичила Калібрів для удару по території нашої держави. Військове видання Defense Express вирішило розібратися скільки саме цих ракет зараз має РФ.

“Щоб знайти відповідь на це питання, можемо опертись на дані про кількість ракет в РФ станом на листопад 2023 року. Тоді представник ГУР Вадим Скібіцький заявляв, що на листопад минулого року росіяни мали накопичений запас в 165 Калібрів. Якщо ж враховувати відомі на той момент дані, то темп виробництва Калібрів міг коливатись від 20 до 35 одиниць на місяць”, – заначають журналісти.

І вважають, що за чотири місяці запас КР цього типу у ворога міг вирости в діапазоні від +80 одиниць до + 120 одиниць, або ж до діапазону від 245 одиниць до 285 одиниць.

Для порівняння, чисто щоб проілюструвати тенденцію – станом на той же листопад 2023 року російські загарбники мали в запасі лише 160 крилатих ракет повітряного базування типів Х-101/555/55, тобто уже тут “на старті” кількість КР повітряного базування виявилась дещо меншою, аніж кількість “Калібрів”.

Видання також зауважує, що варто врахувати й наступний момент – якщо опиратись на офіційні звіти Повітряних Сил, то в проміжок з 21 по 31 березня 2024 року російські загарбники відстріляли по Україні загалом 133 крилаті ракети повітряного базування Х-101/555/55.

“На цьому тлі логічною виглядає оцінка, що по мірі вичерпання наявного запасу крилатих ракет повітряного базування росіяни можуть “розпакувати” запас “Калібрів”. Але водночас, і на ті ж самі Х-101 рашисти й далі можуть покладатись для виконання ударів по нашій критичній інфраструктурі. Повідомлення про те, що РФ почала виробництво Х-101 з двома бойовими частинами, і ця ракета дійсно стала вдвічі небезпечнішою, вказує зокрема і на те, що ворог прагне максимізувати ефект від застосування таких КР при можливому зменшенні інтенсивності запусків”, – пише видання.

Нагадаємо, за останні тижні росіяни здійснили кілька масштабних атак на енергосистему України. Остання відбулася у ніч на 31 березня. Підрозділи ППО збили більшу частину ворожих цілей.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button