Україна

ЗМІ: Наступ на Курщині – лише перший етап операції


ЗМІ: Наступ на Курщині – лише перший етап операції

У перший день операції було несподівано мало поранених серед українських військових. Натомість кількість полонених іноді сягає 150 осіб на день

Наступ ЗСУ у Курській області є лише першим із “кількох етапів” операції. Про це розповів The Guardian голова Сумської міської військової адміністрації Олексій Дрозденко, поділившись деякими раніше невідомими деталями українського вторгнення.

Дрозденко зазначив, що брав безпосередню участь у плануванні операції і входив до вузького довіреного кола посвячених. За його словами, він не може багато розповісти про підготовку до вторгнення, оскільки це лише перший етап операції.

“Ми бачимо тільки частину цієї операції, у майбутньому ми побачимо кілька етапів”, – сказав Дрозденко.

Також він розповів, що ЗСУ іноді беруть на день “по 100-150 військовополонених”, багато з них – призовники, які не хочуть воювати.

Крім того, він розповів, що лікарні в Сумах готувалися прийняти багато поранених після початку вторгнення, проте в результаті операції жертв було несподівано мало.

“У перший день операції було всього 15 поранених. Шістдесят, сімдесят відсотків із них були дуже легкими, спричиненими бомбовими ушкодженнями, осколками”, – додав він.

Раніше повідомлялося, що Росія перекинула до Курщини тисячі військових з України.

Операція в Курській області. Онлайн

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

fifteen − two =

Back to top button