Україна

ЗСУ відбили 10 атак на лівому березі Дніпра


ЗСУ відбили 10 атак на лівому березі Дніпра

Протягом доби відбулося 42 бойових зіткнення. Найбільше атак окупантів відбито на Авдіївському напрямку.


Російські війська не відмовляються від наміру вибити українські підрозділи із плацдармів на лівобережжі Дніпра. Протягом доби вони здійснили 10 безуспішних штурмових дій з цією метою. Про це повідомив Генеральний штаб ЗСУ в вечірньому зведенні в середу, 10 січня.

Зазначається, що в цілому оперативна обстановка на сході та півдні України залишається складною. Протягом доби відбулось 42 бойових зіткнення.

Загалом ворог завдав два ракетних та 29 авіаційних ударів, здійснив 19 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях українських військ та населених пунктах.

На Куп’янському напрямку Сили оборони відбили п’ять атак біля Синьківки Харківської області, де противник намагався прорвати оборону українських військ. На Лиманському напрямку українськими захисниками відбито три атаки східніше Тернів та Веселого Донецької області, де росіяни намагалися покращити тактичне положення. 
 
На Бахмутському напрямку Силами оборони відбито атаку окупантів поблизу Кліщіївки Донецької області.  На Авдіївському напрямку українські захисники відбили дев’ять атак ворога біля Новобахмутівки, Авдіївки, Сєверного та ще 10 атак неподалік Первомайського та Невельського Донецької області. Тут росіяни безуспішно намагалися покращити тактичне положення. 
 
На Мар’їнському напрямку Сили оборони продовжують стримувати ворога біля Мар’їнки та Новомихайлівки Донецької області, де противник сім разів намагався прорвати оборону українських військ та здійснив понад 20 авіаційних ударів в районі Новомихайлівки Донецької області. 
 
На Шахтарському напрямку противник наступальних дій не вів. Обстріляв з артилерії та мінометів понад 10 населених пунктів. На Запорізькому напрямку українські захисники відбили чотири атаки поблизу Роботиного та західніше Вербового Запорізької області, де ворог безуспішно намагався відновити втрачене положення. 
 
Протягом доби авіація Сил оборони завдала ударів по семи районах зосередження особового складу противника. Також силами та засобами протиповітряної оборони України знищено керовану авіаційну ракету Х-59.
 
Підрозділи ракетних військ завдали ураження по двох районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки, пункту управління, складу боєприпасів та станції радіоелектронної боротьби росіян.

Нагадаємо, минулої доби ЗСУ ліквідували 800 окупантів. Загальна кількість втрат російської армії з початку вторгнення в Україну становить 366 790 військових.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button