Україна

Злила патріота. Новий скандал з ФаріонСюжет


Злила патріота. Новий скандал з Фаріон

Екс-нрадеп за допомогою своєї посади у соцмережі “здала” російським силовикам проукраїнського студента у Криму.

Колишній народний депутат від партії “Свобода” Ірина Фаріон знову потрапила у скандал. Раніше вона заявляла, що не може назвати українцями тих військових, які розмовляють російською мовою. Тепер же за допомогою свого поста в соцмережі “здала” російським силовикам проукраїнського студента у тимчасово окупованому Криму.
 
Скріншоти підтримки
 
Після скандальної заяви про військових та протестів студентів проти Фаріона, які вимагають її звільнення з Львівського університету, мовознавець стала масово публікувати скріншоти з постів на свою підтримку.
 
Зокрема, 8 листопада вона опублікувала скріншот листа проукраїнського студента 1 курсу із Криму Максима Глєбова.
 
У листі було зазначено ім’я та прізвище відправника, а також йшлося про те, що родом він із Керчі, а навчається на філологічному факультеті у Сімферополі.
 
 

 
У коментарях до посту Фаріон відразу попросили приховати дані хлопця (зокрема, його прізвище), щоб не наражати його на небезпеку. Але мовознавець відмовилася це зробити і пригрозила заблокувати користувача за таку пораду.
 
“Не давайте порад, коли вас не просять. У мене прикрите прізвище? Ви своє чого сховали? Заблокувати?”, – написала Фаріон.
 
Після цього російські Telegram-канали повідомили, що до Глібова в Криму навідалася російська ФСБ і забрала до центру боротьби з екстремізмом.
 
Про те, що хлопця розшукали, повідомили донощики із “Кримського СМЕРШу”. Згідно з повідомленням у Telegram-каналі, опублікованих Фаріон даних “виявилося достатньо”, щоб схопити хлопця.
 
 

У мережі також опублікували відео “каяття” студента, як це часто роблять окупанти.
 
Хлопця посадили на тлі російського триколору і змусили записати відеовизнання, на якому він каже, що з ним “провели інтелігентну бесіду” і що він “повністю відмовляється від своїх поглядів, бо розуміє, що не мав рації”.
 
На відео хлопець виглядає пригніченим, його подальша доля невідома.
 
 
Реакція
 
Постійний представник президента у Криму Таміла Ташева назвала злочином оприлюднення екс-нардепом Іриною Фаріон листа студента з окупованого півострова, після чого його забрала ФСБ та пообіцяла притягти Фаріон до відповідальності.
 
“Це ницість, і злочин, викладати в цілому повідомлення, від людини, яка пише тобі з тимчасово окупованої території. Я щодня спілкуюся з такими громадянами з Криму, ми в представництві президента України в Автономній Республіці Крим здійснюємо системний моніторинг так званих судів”. нашими громадянами, які своїми діями “дискредитують” збройні сили країни агресора, зараз ми знаємо про щонайменше 535 таких “дискредитацій”, – заявила Ташева.
 
Уповноважений з прав людини ВРУ Дмитро Лубинець у свою чергу заявив, що за фактом розголошення конфіденційної інформації звернувся до Служби безпеки “для належного реагування”.
 
Сама Фаріон категорично відкидає всі звинувачення, що через “злиті” у її пості дані ФСБ затримала проукраїнського студента в окупованому Криму.
 
“Бачу, що поширюють чергову провокацію проти мене, начебто через мене затримано якогось студента. Панове. Не ведіться на ґебістську тактику ворога. Мене підтримують сотні людей, і я їм за це вдячна. Крім того, я не можу знати , звідки ці люди”, – заявила Фаріон.
 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button