Україна

Житло кожного десятого українця пошкоджене або зруйноване війною


Житло кожного десятого українця пошкоджене або зруйноване війною

Більшість українців, у кого житло є зруйнованим, ще не подали заяву на отримання компенсації від держави.

 
 
 
 
Житло кожного десятого громадянина України пошкоджене або зруйноване внаслідок повномасштабного вторгнення Росії в Україну. Про це свідчать результати опитування, проведеного соціологічною групою Рейтинг на території України 23-26 грудня.
 
2% опитаних зазначили, що їхнє житло зазнало руйнувань і непридатне до життя, 6% – що їхнє житло має часткове пошкодження, і ще 2% – що воно було зруйноване, але вже відновлене.
 
У більшості опитаних (86%) житло залишилося неушкодженим.
 
Серед жителів зони бойових дій 9% зазначили, що їхні оселі зруйновані, 20% – частково пошкоджені. На деокупованих територіях зруйноване житло у 5% опитаних, частково пошкоджене – у 14%, було пошкоджене, але вже відремонтоване, – у 5%.
 
Серед тих, у кого житло зруйноване або частково пошкоджене, 24% подали заяву про пошкодження власного житла у системі Дія, 12% – до правоохоронних органів, 8% – до державних установ. Майже 70% – не подали ніякої заяви.
 
Під час дослідження було опитано 2 000 респондентів віком від 18 років у всіх підконтрольних областях України.
 
Нагадаємо, раніше влада Дніпра ухвалила рішення про виплати по одному мільйону гривень жителям міста, які втратили житло внаслідок російських обстрілів.
 
Мер Ірпеня розповів про темпи відновлення пошкоджених окупантами будинків
 
 
Новини від Кореспондент.net в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button