Україна

Житель Хмельниччини намагався знайти в Дії свої фальшиві водійські права


Житель Хмельниччини намагався знайти в Дії свої фальшиві водійські права

У сервісному центрі МВС наголосили, що не варто купувати “липові” водійські права – слід закінчити автошколу й отримати справжній документ.

Житель Хмельниччини купив фальшиве водійське посвідчення і здивувався, що документ не відображається в застосунку Дія. Із запитанням з цьог приводу віз звернувся до сервісного центру МВС, де йому пояснили, що він отримав підробку.

“Я сам із Хмельницької області, а от права наче робилися у Києві, а прийшли мені з Харкова. Отака історія з ними”, – написав чоловік у листі до сервісного центру.

На запитання про те, чи навчався він в автошколі, чоловік відповів, що ні. 

“Щодня ми надаємо відповіді на запитання, які надходять на наші офіційні ресурси в Messenger. На жаль, вони часто засмучують нас, адже, шахраї не стомлюються робити підробки, а громадяни купувати їх. Ось вам яскравий приклад того, як порушник замовив фальшивий документ через мережу Інтернет і використовував його під час керування автівкою. Єдине, чого не вистачало порушнику – посвідчення не відображалось у Дії, і він не розумів чому! Ось і звернувся зі своєю “проблемою” до нас.Як ви бачите, на фото документ – повністю ідентичний оригіналу, проте у базі МВС його немає й бути не може!”– розповіли в центрі.

Фахівці сервісного центру наголосили, що єдиний законний спосіб отримати дійсне посвідчення водія вперше – це самостійно пройти навчання в акредитованій автошколі і скласти теоретичний та практичний іспити в сервісному центрі МВС.

“Не довіряйте сумнівним джерелам. Не купуйте підробні водійські документи у соціальних мережах та “липових” сайтах. Будьте відповідальними!” – закликали в сервісному центрі.

Нагадаємо, в жовтні Кабінет міністрів вніс зміни до правил дорожнього руху. Зміни торкнулися правил перевезення дітей у транспортних засобах та використання освітлювальних приладів. Крім того, уряд ввів нове правило для навчальних машин – букву “У” замінили на букву “Н”.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button