Україна

Ухилянти “зробили” інвалідність дитині та дружині, аби виїхати за кордон


Ухилянти зробили інвалідність дитині та дружині, аби виїхати за кордон

На кордоні з Молдовою виявили чоловіків, які “зробили” інвалідність доньці та дружині, аби виїхати з України.

На Вінниччині у пункті пропуску Могилів-Подільський, що на кордоні з Молдовою, прикордонники виявили двох осіб, які на паспортний контроль пред’явили пакети фіктивних документів, як підставу для виїзду за кордон. Про це 20 червня повідомляє Держприкордонслужба.

В одному випадку 39-річний мешканець Запоріжжя надав прикордонникам підроблені довідку для отримання пільг особі з інвалідністю, медичний висновок про дитину з інвалідністю та довідку про перебування на консульському обліку у посольстві України в Словенії.

Чоловік стверджував, що його донька має інвалідність з дитинства та перебуває на консульському обліку в Словенії. Прикордонники встановили, що документи підроблені. Згодом чоловік зізнався, що пакет довідок, що “підтверджують” статус його дитини як особи з інвалідністю, він придбав за 4000 доларів через одну із “фірм” в інтернеті.  

Вирішується питання щодо притягнення його до відповідальності. 
 
В іншому випадку 36-річний українець намагався перетнути державний кордон з недійсними довідками про інвалідність дружини та перебування її на консульському обліку в Словенії. Чоловік аби уникнути мобілізації придбав фіктивні документи також через інтернет за 1000 доларів.
 
Ухилянту загрожує покарання у вигляді обмеження волі на строк до двох років. 

А на Одещині військовослужбовці Ізмаїльського загону затримали поблизу українсько-молдовського кордону трьох “пацієнтів лікарні”.

Групу осіб, яка рухалась у бік Молдови, виявив прикордонний наряд за допомогою тепловізора. На неодноразову вимогу про зупинку вони не реагували та продовжували рух. Лише після попереджувальних пострілів вгору нічні подорожувальники зупинились.

Двоє жителів Одещини та один Хмельниччини пояснили, що не чули вимоги прикордонників, а в Молдову намагались потрапити нібито для лікування. При цьому жодних медичних документів, що підтверджують їх слова, у них не було.

 
На всіх трьох затриманих – осіб призовного віку 25, 26 та 30 років, складено протоколи про адміністративні правопорушення за спробу незаконного перетинання кордону 
 Фото: Держприкордонслужба


Нагадаємо, раніше на Закарпатті затримали восьмеро ухилянтів, один з них перебував у розшуку. 

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button