Україна

Журналісти мають найвищі шанси стати президентом України – соцопитування

За результатами соціологічного опитування, журналісти Гордон, Портников і Мосейчук мали би найвищу підтримку на виборах президента України, якби у них не брали участі політики

На виборах президента України, якби у них не брали участі політики, серед відомих особистостей найбільше голосів отримали би журналісти Дмитро Гордон і Віталій Портников.

Про це свідчать результати соціологічного опитування, проведеного Центром Разумкова спільно з фондом “Демократичні ініціативи” імені І. Кучеріва, – інформує 1News.

Респондентам запропонували перелік із 12 публічних осіб, які не займаються політикою.

Серед усіх опитаних, які взяли б участь у голосуванні і визначилися з вибором, 27,2 відсотка підтримали би Гордона, 19,7 – Портникова.

11,9 відсотка проголосували би за журналістку Наталію Мосейчук, 9,9 – за лікаря Євгена Комаровського, 7,7 – за журналіста Дмитра Співака, 6,9 – за автора і ведучого програми “Світ навиворіт” Дмитра Комарова.

Ще 4,2 відсотка голосів отримав би співак Олег Винник, 4 – спортсмен Василь Ломаченко, 3,8 – письменник Лесь Подерев’янський, 2,9 – спортсмен Олександр Шовковський, 1,3 – співачка Ольга Полякова, 0,2 – блогерка Софія Стужук.

Опитування проводилося з 17 по 22 грудня методом інтерв’ю віч-на-віч за місцем проживання респондентів. У ньому взяли участь 2018 респондентів віком від 18 років у всіх регіонах України, за винятком анексованого Росією Криму та непідконтрольних Києву районів Донецької та Луганської областей. Теоретична похибка вибірки не перевищує 2,3 відсотка.

Джерело: Німецька хвиля

Back to top button