Україна

Журналіста Асєєва бойовики «ДНР» хочуть «засудити» на 20 років

Міжнародна організація “Репортери без кордонів” повторила вимогу про звільнення українського журналіста Станіслава Асєєва, якого незаконно утримують бойовики терористичної організації “ДНР” в Донецьку, інформує 1NEWS.

Про це заявив голова підрозділу “Репортерів без кордонів” у Східній Європі та Центральній Азії Йоганн Бір, повідомляється на сайті організації.

“Короткі повідомлення щодо Станіслава Асєєва, які до нас доходять, все більше турбують. Здається, що сепаратисти мають намір переслідувати цього журналіста, який наважився кинути виклик їхній інформаційній блокаді та повідомити решті країни про те, що відбувається в Донецьку. Ми закликаємо всі сторони подвоїти зусилля, щоб домогтися його швидкого звільнення”, – сказав він.

Як зазначає міжнародна організація, бойовики хочуть засудити Асєєва, який вже більше року утримується на непідконтрольній Україні території, за обвинуваченнями у шпигунстві. За так званими місцевими законами “ДНР”, йому загрожує 20 років тюремного ув’язнення або навіть смертна кара, якщо “злочин” був скоєний під час війни.

Нагадаємо, журналісти розповіли, скільки молдавських найманців воюють на Донбасі за “ЛНР-ДНР”.

 

 

 

Back to top button