Світ

В Австрії для низки біженців застосовуватимуть ДНК-тести

В Австрії для низки біженців застосовуватимуть ДНК-тести

Фото: Unsplash

Австрія спробує стримати міграцію родин біженців, запровадивши ДНК-тести

ДНК-тестування для мігрантів застосовуватимуть “навіть якщо є найменші сумніви щодо автентичності документів”, які вони подають під час в’їзду.

Австрійський уряд планує використовувати ДНК-тести для біженців, які прямують до країни на підставі возз’єднання з родичами, що вже живуть тут певний час. Про це у неділю, 5 травня, сказав австрійський канцлер Карл Негаммер в в інтерв’ю Kronen Zeitung.

“Завдяки інтенсивній охороні кордонів та співпраці з партнерами на Західних Балканах ми змогли значно зменшити кількість затримань на наших кордонах. Тепер возз’єднання сімей є наступним викликом, який ми вирішуємо, і я чітко заявляю: ми обмежимо возз’єднання сімей за допомогою суворих перевірок”, – сказав канцлер Австрії.

Як вказує видання, австрійське Міністерство внутрішніх справ зафіксувало понад 6900 клопотань про притулок за перші три місяці 2024 року, що на 32% менше, ніж за аналогічний період минулого року. Водночас майже половина цих заяв надійшли від неповнолітніх і пов’язані з возз’єднанням родин (у 2023 році таких було 16%). 

Населення Швейцарії у 2023 році зростало найшвидшими темпами за останні 60 років завдяки рекордній імміграції, в тому числі тисяч людей з охопленої війною України.

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

14 − eight =

Back to top button