Україна

Зерновий коридор відновив роботу – ЗМІ


Зерновий коридор відновив роботу - ЗМІ

Туреччина, Росія, Україна та ООН проведуть переговори у Стамбулі щодо зернової угоди 10-11 травня.

Зерновий коридор відновив свою роботу у вівторок, 9 травні. Про це повідомив турецький державний телеканал TRT Haber з посиланням на джерела у Міністерстві національної оборони Туреччини.

“У результаті ініціативи Туреччини перевірки (суден – ред.) почалися знову, і зерновий коридор” знову запрацював”, – йдеться у повідомленні.

Разом з тим у турецькому Міноборони підтвердили, що 10-11 травня Туреччина, РФ, Україна та ООН проведуть переговори щодо зернової угоди, повідомляє Анадолу.

“Заплановано обмін думками по ефективній і безпечній роботі зернового коридору. Буде обговорено питання продовження зернової угоди, що представляє особливу значимість для потребуючих країн. Також детально розглядається питання безпечного повернення торгових суден Туреччини та їх команд, заблокованих у портах України в умовах конфлікту”, – йдеться в повідомленні.

Як відомо, у березні Україна заявила про пролонгування зернової ініціативи на 120 днів, а Росія – на 60. За версією Москви, угода закінчується 18 травня. Напередодні Росія знову заблокувала роботу зернового коридору.

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button