Україна

Зеленський зустрівся з віце-канцлером Німеччини


Зеленський зустрівся з віце-канцлером Німеччини

Сторони обговорили передачу Україні систем ППО та спільну роботу над посиленням оборонних виробництв.

Президент України Володимир Зеленський провів зустріч із віце-канцлером Німеччини Робертом Хабеком, який перебуває з візитом у Києві. Вони обговорили передачу Україні систем ППО. Про це глава держави повідомив у вечірньому зверненні.

За словами Зеленського, Україна особливо цінує лідерство Німеччини, яке допомагає захищати життя не лише у нашій країні, а й в усій Європі. ФРН – серед світових лідерів у питанні підтримки захисту України.

“Ми обговорили з паном Хабеком та фронт, наші потреби у ППО та відповідну комунікацію з партнерами – з третіми країнами, які можуть допомогти і з якими про це говоритимуть наші німецькі друзі. Звичайно, обговорили співпрацю на рівні європейських інституцій та економічні виклики”, – зазначив президент.

Він наголосив, що окрему увагу приділили спільним виробничим проектам та спільній роботі над посиленням оборонних виробництв.

“Готуємо конференцію у Німеччині щодо відновлення України, нашу таку спеціальну двосторонню роботу, і цей формат домовилися зробити сфокусованим, зокрема, на ОПК – на виробництві, на енергетиці – на відновленні, на ППО. Результат, як завжди з Німеччиною, буде”, – сказав Зеленський.

Нагадаємо, міністр економіки Німеччини Роберт Хабек прибув із візитом до Києва. Його супроводжує бізнес-делегація.

Як повідомлялося, канцлер Німеччини Олаф Шольц на прес-конференції після саміту Європейського Союзу у Брюсселі заявив, що партнери НАТО можуть поставити Україні ще шість систем Patriot.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

eleven − 10 =

Back to top button