Україна

США терміново продають Україні три пускові установки HIMARS


США терміново продають Україні три пускові установки HIMARS

Установки вартістю 30 мільйонів доларів будуть профінансовані Німеччиною і надійдуть із запасів американської армії.

США схвалили терміновий продаж Україні трьох пускових установок для реактивних систем залпового вогню HIMARS вартістю близько 30 мільйонів доларів. Про це йдеться у повідомленні, який опубліковано на сайті Агентства зі співробітництва в галузі безпеки Пентагону.

Зазначається, що український уряд звернувся з проханням придбати три ракетні комплекси HIMARS. Орієнтовна вартість закупівлі складає 30 млн доларів, які будуть профінансовані владою Німеччини від імені України.

Держсекретар Ентоні Блінкен зазначив, що існує надзвичайна ситуація, яка вимагає термінового продажу Україні вказаних систем, які надійдуть із запасів армії США.

“Це буде продаж зі складу армії США. Про жодні компенсаційні угоди, запропоновані у зв’язку з цим потенційним продажем, не повідомляється. Реалізація запропонованого продажу не потребуватиме відрядження в Україну додаткових представників уряду США або підрядників”, – йдеться у повідомленні.

В Агентстві зі співробітництва в галузі безпеки Пентагону також додали, що цей продаж “не матиме негативного впливу на обороноздатність США”.

Раніше у Німеччині заявили, що куплять для України три системи HIMARS.

Також напередодні США оголосили військову допомогу Києву на $400 млн.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

thirteen + 14 =

Back to top button