Україна

Зеленський зустрівся з керівництвом ЄІБ


Зеленський зустрівся з керівництвом ЄІБ

Зеленський провів зустріч з главою Європейського інвестиційного банку Вернером Хоєром і віцепрезидентом ЄІБ Терезою Червінською.

Президент України Володимир Зеленський зустрівся з главою Європейського інвестиційного банку Вернером Хоєром і віцепрезидентом ЄІБ Терезою Червінською. Про це Зеленський повідомив у Фейсбук.

“Дякую за візит до України та рішення про відкриття Регіонального представництва ЄІБ у Києві. Насамперед це важливий сигнал для наших людей, що ви вірите в Україну, у розвиток нашої держави. Також це має велике значення і для українського бізнесу”, – зазначив глава держави.

Він подякував за рішення про розподіл коштів у 2022 році щодо першочергових потреб України.

Нагадаємо, Європейський інвестиційний банк (ЄІБ) виділить Україні 450 млн євро на два проєкти відновлення. Перші два транші по 100 млн євро можуть бути затверджені найближчим часом, орієнтовно до кінця 2023 року.

Раніше повідомлялося, Європейський інвестиційний банк (ЄІБ) оголосив про виділення понад 30 мільйонів євро на проєкти муніципальну інфраструктуру та міський громадський транспорт в постраждалій від війни Україні. Фінансування включає 22 млн євро на закупівлю екологічно чистих автобусів і трамваїв та 8,7 млн євро на різноманітні ключові муніципальні проєкти.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button